ΕΛΛΑΔΑ

Self tests από φούρνους, βενζινάδικα;Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατίθενται στους πολίτες τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests) όχι μόνο από τα σούπερ μάρκετ, όπως είχε προαναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά και από άλλα καταστήματα, όπως πρατήρια καυσίμων, καταστήματα ειδών για ζώα συντροφιάς (pet shops), φούρνοι, ακόμη και καθαριστήρια, αφήνει η κυβέρνηση.

Το παραπάνω προκύπτει από τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες και αφορά τα μέτρα που θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα 14 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ειδικότερα, στην εν λόγω ΚΥΑ αναφέρεται ότι στα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shops, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων διατηρείται μεν ο κανόνας ένα άτομο ανά 25 τ.μ. όσον αφορά τον καθορισμό του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός του καταστήματος, με μία όμως σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες ΚΥΑ: δεν προσμετρείται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Μάλιστα, η διαφοροποίηση αυτή αφορά όλες τις προαναφερθείσες κατηγορίες καταστημάτων και όχι μόνο τα φαρμακεία ή τα σούπερ μάρκετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια απόφαση προβλέπεται ακόμη πιο διευρυμένο ωράριο για τις παραπάνω κατηγορίες καταστημάτων και συγκεκριμένα θα επιτρέπεται να λειτουργούν από τις 7 π.μ. έως τις 10.30 μ.μ., κάτι που επίσης συνδέεται με την πιθανότητα να διατίθενται και από εκεί τα self tests. Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας έως τώρα ήταν έως τις 9 μ.μ.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button