Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜίνι «τσουνάμι» στην Σάμο - Η θάλασσα βγήκε στην στεριά

Μίνι «τσουνάμι» στην Σάμο – Η θάλασσα βγήκε στην στεριά

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου.

Λόγω του υψηλού κυματισμού που προκάλεσε η δόνηση, νερό γέμισαν οι παραλιακοί δρόμοι της Σάμου, μετά από τον ισχυρό σεισμό που εκδηλώθηκε πριν από τις 2 το μεσημέρι.

mechanical adv 2021

Ο κόσμος έχει βγει έξω από τα σπίτια του ενώ σε κάποιες περιοχές έχει προκληθεί ένα σύννεφο σκόνης που ίσως υποδεικνύει πτώσεις κτηρίων.

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός φέρεται να έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές ενώ προξένησε την πτώτη τμήματος στη μεγάλη εκκλησία της Παναγίας στο Καρλόβασι.
Κατά τόπους προκλήθηκε και διακοπή ρεύματος. Σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, «παράθυρα έσπαγαν, βιβλιοθήκες έφευγαν», ενώ σημειώνεται και κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Καρλόβασι.

Λόγω του σεισμού αναβλήθηκε το διάγγελμα Μητσοτάκη που ήταν προγραμματισμένο για τις 15:00, προκειμένου ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

 

Υπάρχει πιθανότητα και για δεύτερο μεγαλύτερης έντασης, εάν έχει σημειωθεί υποθαλάσσια κατολίσθηση

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης, που ανέπτυξε το παγκόσμιο μοντέλο προσομοίωσης για τσουνάμι, μιλώντας στο protothema.gr, έκανε λόγο για ένα τσουνάμι μικρής ισχύος.

«Αυτό που είδαμε ήταν ένα τσουνάμι αντίστοιχο με αυτό που είχε χτυπησει την Κω και αυτό που σκεφτόμαστε είναι αν μετά τον σεισμό δημιουργήθηκε αυτό που λέμε υποθαλάσσια κατολίσθηση».

Στην ερώτηση τι μπορεί να συμβεί αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, ο κύριος Συνολάκης είπε ότι υπάρχει μια πιθανότητα για δεύτερο τσουνάμι. «Είναι μικρή η πιθανότητα, αλλά αν έχουμε υποθαλάσσια κατολίσθηση, το δεύτερο τσουνάμι θα έχει μεγαλύτερη ένταση από το πρώτο και αυτό που σας λέω είναι σίγουρο».

Ο ίδιος θεωρεί ότι ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να βγουν μόνο μετά την εξέταση παλλιροιογράφων, εάν υπάρχουν εγκατεστημένοι στην Σάμο η σε κάποιο άλλο νησί, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Τουρκία: Βίντεο με τη στιγμή που καταρρέει κτήριο στην Τουρκία

Σάμος: Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της Εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου

Καταρρεύσεις κτηρίων στην Τουρκία μετά τον σεισμό στη Σάμο

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble