ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα το υπουργικό συμβούλιο καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, παρά το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στη Βουλή.

Αυτή τη φορά η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών καθώς δεν υπήρχε η επιθυμία να μεταδοθεί ζωντανά έστω η εισήγηση του πρωθυπουργού, όπως γινόταν σε παλαιότερα συμβούλια.

caffeine adv2020b

Κατά την είσοδό του στην είσοδο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτριος Παπαγγελόπουλος άσκησε κριτική στους συνταγματολόγους που διαφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης καλώντας τους να «εκφράζουν το Σύνταγμα και όχι τις πολιτικές τους θέσεις».

Φωτίου και Γεροβασίλη για το ίδιο θέμα στράφηκαν κατά της ΝΔ. Η κ. Φωτίου τόνισε ότι η« ΝΔ στο θέμα Δικαιοσύνης λειτουργεί σαν νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Δεν έχει εκλεγεί» ενώ η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η ΝΔ είχε μια ευκαιρία να δείξει το συναινετικό της πρόσωπο κ έδειξε το πραγματικό της.

neratzoulis neo

Για τις επικείμενες εθνικές εκλογές μίλησαν ο κ. Κατρούγκαλος που τόνισε ότι «το στοίχημα είναι δύσκολο αλλά για τα δύσκολα είμαστε» και η κ. Αναγνωστόπουλου που είπε πως «στη μάχη πας για να κερδίσεις».

Είχε προηγηθεί μια ημέρα πριν η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές παρά το γεγονός ότι η παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών ισοδυναμεί με ομολογία του γεγονότος ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση για να επιβάλει αλλαγές στη δικαστική εξουσία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τη ΝΔ να συναινέσει μέσω μιας σημαδεμένης τράπουλας στα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις θέσεις της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, από τον κατάλογο όμως που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προεπιλέξει.

Στην τέταρτη παράγραφο της επιστολής του, ο κ. Καλογήρου, αφού ομολογεί ότι αντιλαμβάνεται το πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει ζητεί τη συναίνεση της ΝΔ να επιλεγούν από τους ήδη προεπιλεγέντες από την Κυβέρνηση δικαστικούς για την κάλυψη των θέσεων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου που θα κενωθούν την 30η Ιουνίου 2019.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button