ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε διεθνή ενεργειακό κόμβο μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Σε διεθνή και ευρωπαϊκό ενεργειακό κόμβο μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τελετής για την υλοποίηση της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε την εκδήλωση για το νέο CCGT των ομίλων ΔΕΗ, ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ και Κοπελούζου, λέγοντας πως με τη λειτουργία του FSRU στις αρχές του 2024 και την κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 840 MW «κάνουμε ένα δίδυμο αποδοτικό βήμα προς το αύριο».

“ΧΡΥΣΟΣ

Φυσικό αέριο και υδρογόνο

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία του φυσικού αερίου αλλά και της συγκεκριμένης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ως προς τον κύριο στόχο που είναι η μετάβαση στις ΑΠΕ: «Η νέα μονάδα θα μπορεί να καίει μίγμα φυσικού αερίου και υδρογόνου. Πρόκειται για μία επένδυση που υπηρετεί πλήρως τους στόχους της πράσινης μετάβασης».

Ύψος επένδυσης

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 400 εκ. ευρώ και στη διάρκεια της κατασκευής θα απασχοληθούν 800 θέσεις εργασίας, ενώ στη φάση της λειτουργίας της μονάδας θα προσληφθούν 100 άτομα.

“IN_AND_OUT

Κόμβος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «η Αλεξανδρούπολή μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο με ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση. Η Ελλάδα γίνεται εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους αγωγούς IGBκαι TAP, το FSRU Αλεξανδρούπολης και τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.

Ενεργειακό hub

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στην Αλεξανδρούπολη ενεργειακό hub στα πρότυπα του ολλανδικού, με τον δείκτη TTF.

Mechanical Solutions

Ο ίδιος επανέλαβε τα έργα υποδομής.

Οι μέτοχοι

Με μηνύματα τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, της ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Κ. Ξιφαράς και του ομίλου Κοπελούζου Χ. Κοπελούζος αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Ι. Παπαδόπουλος περιέγραψαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη καθώς και τους λόγους λήψης της συγκεκριμένης επενδυτικής απόφασης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button