ΕΛΛΑΔΑ

Σε διάθεση 40 ιδιωτικές κλίνες για τις ανάγκες βαρέως πασχόντων ασθενών του (ΜΕΘ)

Τη διάθεση 40 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ιδιωτικών κλινικών ανακοίνωσαν την Τρίτη η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατεθούν οι ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ μέσω ΕΚΑΒ για τις ανάγκες βαρέως πασχόντων.

Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει ο ΕΟΠΥΥ στον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών, με δεδομένη τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ του ΕΣΥ, όπου οι ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας θλιβερής λίστας αναμονής ασθενών για ΜΕΘ σε καθημερινή βάση. Είναι ενδεικτικό ότι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου η λίστα αυτή μόνο στην Αττική αριθμούσε από 39 έως 52 ασθενείς.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μία προσπάθεια να μειώσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις δραματικές αποκαλύψεις για ασθενείς διασωληνωμένους σε θαλάμους αντί σε ΜΕΘ προανήγγειλε προσλήψεις 500 νοσηλευτών και γιατρών για το άνοιγμα νέων ΜΕΘ μέσα στον Ιανουάριο.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κερδίζει πολύτιμο χρόνο μέχρι τη στελέχωση των 187 κλινών ΜΕΘ που είναι σήμερα κλειστά στο ΕΣΥ.

Ωστόσο, παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα του νοσηλίου στη ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Μπερσίμης, δεσμεύτηκε να επανεξετάσει έως τα τέλη Μαρτίου, σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το θέμα της αποζημίωσης της νοσηλείας στις ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Επίσης ανέφερε ό,τι η συμφωνία μας θα σώζει ζωές. Εξηγήσαμε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΙΚ, ότι οι κλίνες ΜΕΘ που έχουμε στη διάθεσή μας δεν επαρκούν για τους ασφαλισμένους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και ζητήσαμε να μας διαθέσουν 40 επιπλέον κλίνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close