ΕΛΛΑΔΑ

Σχολή Καλών Τεχνών | Πάνω από 70 οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Μετά τη δημοσιοποίηση δύο καταγγελιών κατά καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών αυξάνονται οι αναφορές και τα θύματα είναι αποφασισμένα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Αυξάνονται οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις κατά φοιτητριών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση έχουν ξεπεράσει τις 70.

neratzoulis neo

Η αρχή έγινε με τη δημοσιοποίηση των δυο παράλληλων συμβάντων με κεντρικό πρόσωπο καθηγητή που προσέγγιζε φοιτήτριες ενώ προέβαινε σε επιθέσεις στο γραφείο του.

Όπως αναφέρεται στην ειδική πλατφόρμα της ΑΣΚΤ στo Facebook τα θύματα έχουν αρχίσει να μιλούν με τις καταγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 70 ενώ πολλά από τα θύματα δηλώνουν αποφασισμένα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Καθώς οι καταγραφές σεξουαλικών και μη παρενοχλητικών συμπεριφορών συνεχίζονται, έχοντας πλέον ξεπεράσει τις 70, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μας έχουν προσεγγίσει άτομα που ήδη έχουν προβεί σε επώνυμη αναφορά περιστατικού, τα οποία δήλωσαν πρόθυμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, εφόσον υπάρξουν και άλλα άτομα που είναι διατεθειμένα να αναφέρουν επώνυμα παρόμοια περιστατικά, τα οποία ενδεχομένως αφορούν τους ίδιους θύτες, ούτως ώστε ενωμένα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα.

Επισημαίνεται η ανάγκη για συλλογή στοιχείων, ενώ οι καταγραφές περιστατικών παρενοχλήσεων γίνονται στο e-mail: [email protected]

«Τονίζουμε τη σημασία που φέρει μια επώνυμη καταγραφή, με σκοπό τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μεταξύ μας/σας, και κατ’ επέκταση την επίτευξη της ουσιαστικής αντιμετώπισης του ζητήματος. Τονίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο πως δεν θα γίνει καμία απολύτως ενέργεια, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του οποιουδήποτε ατόμου» επισημαίνεται.
Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button