Ελλάδα

Σχολεία | Τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν θα αλλάξουν

«Μετά από δύο πλήρεις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ.

Σε παιδιά ηλικίας 4 – 18 ετών τον Δεκαπενταύγουστο, καταγράφονταν 5.371 κρούσματα, ενώ τη δεύτερα εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων τα κρούσματα έφτασαν τα 3.727 κρούσματα εβδομαδιαίως.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως εξήγησε η Νίκη Κεραμέως, το γεγονός έχει εξήγηση στο ότι «τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν βίωναν την καθερινότητά τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, κάτι που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις. Σημαντικό είναι πως έχουν γίνει και εμβολιασμοί, καθώς όπως επεσήμανε, πέρυσι οι εκπαιδευτικοί ήταν όλοι ανεμβολίαστοι, ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82%, και αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο».

Σχετικά με τον εμβολιασμό, η υπουργός Παιδείας, ανέφερε: «Ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%. Θέλει όμως μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη», παραδέχτηκε η υπουργός Παιδείας.


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button