ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν – Ποιος είναι ο τρόπος μετακίνησης

Ανοίγουν τα σχολεία και επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές και οι μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και της Ειδικής Αγωγής από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, ενώ οι ειδικοί αναμένουν τα αποτελέσματα στην επιδημιολογική εικόνα μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα όσον αφορά στα περιοριστικά μέτρα για την διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ήδη, το lockdown έχει παραταθεί μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, με εξαίρεση τα σχολεία (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και αυτά της Ειδικής Αγωγής) που ανοίγουν τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, με μέτρα κατά του κορωνοϊού.

caffeine adv 2021

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις αλλά και στις νέες «συνήθειες» που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού και που αποτελούν το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την Covid-19.

Έτσι, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

neratzoulis neo

Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών.

Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Η δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία θα γίνει με ενισχυμένα μέτρα. Υπάρχει πρόβλεψη για:

  • διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι αναγκαίο και εφικτό, με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών
  • χρήση περισσοτέρων εισόδων της εκάστοτε σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν
  • όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο κορονοϊού, μπορούν να αιτηθούν εξέταση μέσω της ειδική πλατφόρμας edu.testing.gov.gr. Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα τεστ σε εκπαιδευτικούς και θα συνεχιστούν με σειρά προτεραιότητας.
  • Η ΚΥΑ θα έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Όπως και το προηγούμενο διάστημα που ήταν ανοιχτά τα σχολεία έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Ο τρόπος μετακίνησης από και προς το σχολείο:

  • Επιλογή 4 στο sms 13033
  • Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση

Kεραμέως: Είμαστε απόλυτα έτοιμοι

Για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, παρά την παράταση του lockdown και παρά την πανδημία του κορονοϊού μίλησε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς – όπως είπε – υπάρχουν μέτρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά για να έχουμε τόσο καλή τήρηση των μέτρων, συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω. Επίσης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν με το άνοιγμα των σχολείων.

«Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητά μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται», τόνισε η κυρία Κεραμέως. Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή κάνουν τηλεκπαίδευση όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Σχετικά άρθρα

Back to top button