GMG Constructions | adv


Ελλάδα

Ρεβεγιόν: Αυστηροί έλεγχοι σε όλη την Επικράτεια


Magali-Elounda

«Όχι» σε νέα μέτρα, αλλά «ναι» σε πιο αυστηρούς ελέγχους λέει η κυβέρνηση για την περίοδο των γιορτών.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην βγει κανείς από το σπίτι του μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας ειδικά τις ημέρες των ρεβεγιόν, ενώ κοινή πεποίθησή της είναι πως αυξάνοντας τους εντατικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία της χώρας,  θα αποφευχθούν και οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών.

mechanical adv 2021

zuper adv 2021

Σήμερα μάλιστα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις για την αυστηροποίηση των ελέγχων, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει αναφέρει πως  θα έρθουν σκληρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά, αν η κατάσταση ξεφύγει τα Χριστούγεννα.

Ήδη πάντως έχει γίνει γνωστό, πως η ΕΛΑΣ θα εντοπίζει τα κορονα-πάρτι, αλλά και πως θα γίνεται ο έλεγχος μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως όσοι παραβούν τα μέτρα θα τους βεβαιώνεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Ρεβεγιόν και κορωνοπάρτι: Πώς θα γίνει ο έλεγχος από την Αστυνομία

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος για τα κορονοπάρτι και τους αρνητές μάσκας που προβληματίζουν την ΕΛ.ΑΣ.

Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι όπου υπάρχει καταγγελία θα γίνεται έρευνα και σε τυχόν πάρτι θα γίνεται παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Όπου υπάρχει καταγγελία θα γίνεται μία διερευνητική έρευνα από άνδρες της ομάδας Δράσης και της ΔΙΑΣ. Σε περίπτωση που υπάρχει κάτι πιο έντονο όπως πάρτι που είχαμε δει παλαιότερα σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες, θα υπάρξει επέμβαση με εισαγγελέα και θα γίνεται η ποινική διαδικασία που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε ο κ. Μαυροειδάκος στο MEGA.

Σε ερώτηση αν απαγορεύεται να γίνει συγκέντρωση σε σπίτι άνω των εννέα ατόμων, τα οποία θα έχουν όλα αρνητικά rapid tests, ο κ. Μαυροειδάκος είπε πως «σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε λάβει απαγορεύεται πάνω από εννέα άτομα. Αυτά δεν μπορούμε να τα διαπιστώσουμε εμείς είναι όλα εικασίες. Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπορεί να υπάρχουν αστυνομικοί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που μπορούν να κάνουν τέτοιους ελέγχους. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να το καταλάβουμε από μόνοι μας».

«Η αστυνομία δεν μπορεί να διαπιστώσει που θα κινηθείτε το σίγουρο είναι πως δεν μπορείτε να βγείτε από την περιφέρεια. Το σίγουρο είναι πως αν γίνει καταγγελία η αστυνομία θα επεμβαίνει και θα επιβάλλει πρόστιμα», επεσήμανε.

«Στους ελέγχους όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους αστυνομικούς», είπε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ελέγχους σε όσους κυκλοφορούν μετά τις 10 το βράδυ

Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας (δηλαδή μετά τις 10 το βράδυ) κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

«Παραμονή των Χριστουγέννων όποιος κυκλοφορεί μετά τις 10 το βράδυ θα ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Ant1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα ενόψει των γιορτών αλλά αυστηρή τήρηση όλων όσων έχουν αποφασιστεί.

Κληθείς να διευκρινίσει τα τυχόν σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την Πρωτοχρονιά, είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», κάνοντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Έτσι, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Αυστηροί έλεγχοι σε όλη την Επικράτεια και στα διόδια

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ κατά την περίοδο των εορτών θα επικεντρωθούν σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) και σε χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός όπως υπαίθριες αγορές, πλατείες.

Σαρωτικοί θα είναι ιδιαίτερα οι έλεγχοι στα διόδια, καθώς υπάρξει εκτεταμένος έλεγχος οχημάτων.

Με τον κωδικό 6 στα ρεβεγιόν
Υπενθυμίζεται πως για να πάμε στα τραπέζια των εορτών θα πρέπει να στείλουμε τον κωδικό μετακίνησης «6» .

Ο κ. Πέτσας απηύθυνε εκ νέου έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Άλλωστε αυτό που θέλουν να εκπέμψουν ως μήνυμα από την κυβέρνηση και αναμένεται να το πουν και οι επιστήμονες της επιτροπής λοιμωξιολόγων, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης την Τρίτη, είναι πως το ασφαλέστερο θα ήταν να κάνουμε ρεβεγιόν με τους ανθρώπους που έχουμε συναντήσει τον τελευταίο μήνα.

Το σημαντικό είναι να αποφύγουμε μετακινήσεις και συναντήσεις με ανθρώπους που έχουμε καιρό να δούμε.


Σχετικά άρθρα

Back to top button