ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο Θέμα: Πώς ο Πολάκης συνελήφθη με το καταναλωτικό των €100.000 «στην πλάτη»

Θύελλα προκάλεσε η αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ της Κυριακής ότι πρίν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάφερε να πάρει προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank.

Πρώτο Θέμα: Πώς ο Πολάκης συνελήφθη με το καταναλωτικό των €100.000 «στην πλάτη» 2

Για το δάνειο αυτό ο κ. Πολάκης έβαλε δεύτερη υποθήκη σε ένα ακίνητό του το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειό του ύψους 300.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης έλαβε το δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μια τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποίας η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την κυβέρνηση.

Πρώτο Θέμα: Πώς ο Πολάκης συνελήφθη με το καταναλωτικό των €100.000 «στην πλάτη» 3

Η αποκάλυψη της λήψης του προσωπικού δανείου από τον κ. Πολάκη προκάλεσε πολλά σχόλια από πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι σημείωναν ότι το ποσό των 100.000 ευρώ είναι αστρονομικό για τα σημερινά δεδομένα και ζητούν από την τράπεζα Attica Bank που το χορήγησε να διευκρινίσει σε πόσες άλλες περιπτώσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν δοθεί σε άλλου αντίστοιχες χορηγήσεις.

Με διαρροές στον τύπο ηγετικά στελέχη της Attica ισχυρίζονταν ότι πρόκειται για νέο προϊόν παραδεχόμενοι ατύπως ότι τόσο μεγάλο δάνειο με τους όρους που το έλαβε ο κ. Πολάκης, δεν έχει ξαναδοθεί στο παρελθόν. Υπό την πίεση των γεγονότων ο αναπληρωτής υπ. Υγείας τα μεσάνυχτα του Σαββάτου παραδέχθηκε μέσω Facebook ότι ζήτησε και έλαβε το δάνειο από την Attica Bank επικαλούμενος «τις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!!!»

Σπαστό προσωπικό δάνειο (€70.000 και €30.000) κατάφερε να πάρει ο υπουργός από την κρατική και αμαρτωλή Τράπεζα Αττικής βάζοντας δεύτερη υποθήκη στο σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο ήδη έχει λάβει στεγαστικό €300.000. Τα δάνεια δεν καλύπτονται από την εμπορική αξία -Νόμιμο αλλά… ακατόρθωτο για τους κοινούς θνητούς.

Τις αυξημένες καταναλωτικές του ανάγκες έλυσε με τον καλύτερο τρόπο πριν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, χάρη στην ταχεία έγκριση και εκταμίευση καταναλωτικού δανείου ύψους 100.000 ευρώ (σπαστό σε δύο τμήματα, 70.000 και 30.000) από την κρατική μη συστημική Attica Bank. Και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις.
Το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.

Πόσο μάλλον όταν μόλις προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.

Περισσότερα στο Protothema.grCNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close