ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη δίωξη για τις διαδηλώσεις | Δικογραφία εις βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε την πρώτη δικογραφία σε βάρος του γνωστού συνδικαλιστή, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ γιατί παραβίασε – όπως κατηγορείται- τους νέους κανόνες για τη χωροθέτηση των δημοσίων συναθροίσεων.

Η κατηγορία που του αποδίδεται- σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που αποκαλύπτει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”- είναι ότι δεν υπάκουσε στις υποδείξεις του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛ.ΑΣ. ώστε η κινητοποίηση των εργαζομένων στην οποία ηγείτο να γίνει στα όρια που είχαν ορίσει οι αστυνομικές Αρχές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μικρής έκτασης επεισόδια με τους ενστόλους. Πρόκειται ουσιαστικά για δίωξη – πρόκριμα και άλλων παρόμοιων δικαστικών ενεργειών που θα ακολουθήσουν σε βάρος προέδρων εργαζομένων ή υπευθύνων κινητοποιήσεων όταν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες δεν ακολουθούν τις εντολές της ΕΛ.ΑΣ.

neratzoulis neo

Η δικογραφία σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, συντάχθηκε στις 15 Ιανουαρίου από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. και αφορά στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, που ηγείτο – στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου- συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους για την άμεση νομιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων λόγω και των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία. Μεταξύ άλλων στη δικογραφία αναφέρεται ότι: “διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην εν λόγω συγκέντρωση αν και ενημέρωσε τον ανώτερο κατηγορούμενο πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ότι οι συγκεντρωμένοι θα πρέπει να παραμείνουν στο πεζοδρόμιο και όχι στο οδόστρωμα σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 3017/1/10853 από 30ης Σεπτεμβρίου 2020 απόφασης του διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, εκείνος προέτρεψε τα παρευρισκόμενα άτομα- μέλη της Ομοσπονδίας να καταλάβουν το οδόστρωμα προκειμένου να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων”.

Η δίωξη εναντίον του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ αφορά στο αδίκημα της απείθειας, ενώ στη δικογραφία σημειώνεται ότι υπάρχουν αναζητήσεις και για τον διαδηλωτή που τραυμάτισε αστυνομικό, χωρίς όμως να καταστεί εφικτό και έτσι ο δικαστικός φάκελος απεστάλη στην Εισαγγελία μόνο για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button