ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο


Τελευταία ενημέρωση:

Υπό τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ξεκίνησε στις 11 το πρωί στη Βουλή η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του οποίου ορκίστηκαν χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.«Ο λαός απαιτεί από εμάς να ματώσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους υπουργούς του και δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της νέας κυβέρνησης. Στόχος είναι, όπως είπε, η αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπρέπειας της χώρας, της διαφάνεια και των δημοκρατικών δομών. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε χαρακτηριστικά «ερχόμαστε για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο για να διοικείται η χώρα . Ο λαός απαιτεί από εμάς να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του».

Χαρακτήρισε την κυβέρνησή του «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Έμφαση πρέπει να δοθεί, πρόσθεσε, στη στήριξη της οικονομίας, τη διαπραγμάτευση του χρέους και τη σύγκρουση με το «κατεστημένο της διαφθοράς», όπως είπε. «Ρουσφέτια τέλος», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξει ανοχή στη διαφθορά.

Προτεραιότητες

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο τίθενται επί τάπητος οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και ο βασικός στόχος: Η πρόθεση της επίσπευσης του κυβερνητικού έργου, με δεδομένο ότι η χώρα ήδη δέχεται πιέσεις από το εξωτερικό στο μέτωπο της οικονομίας και το θέμα του ελληνικού προγράμματος.

Χαρακτηριστική η δήλωση του Παναγιώτης Κουρουμπλής προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού: «Ο λαός δεν θα περιμένει. Απαιτείται έργο».

Ήδη η νέα κυβέρνηση έδωσε τα πρώτα δείγματα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, καθώς δια των νεοφώτιστων υπουργών εξαγγέλθηκαν μεταξύ άλλων, το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, το «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, αλλά και η ανάκληση «όσων απολύσεων έγιναν αντισυνταγματικά», όπως των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και οι σχολικοί φύλακες.

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τις συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου, κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

CNA Web

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close