ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα στις «μαύρες» περιοχές της Κρήτης – Και η Ελούντα στις περιοχές που δικαιούνταιΠρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα σε χιλιάδες νοικοκυριά και της Κρήτης, δίνει ο νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης ο οποίος ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, βάσει του οποίου θα χορηγηθεί εφάπαξ επίδομα σε νοικοκυριά απομακρυσμένων περιοχών, τα οποία δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα.

Η δράση αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» (περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα) σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων (164.000 νοικοκυριά) θα προμηθευτούν το κουπόνι, που θα εξαργυρώσουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Η χρηματική επιδότηση ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 110 ευρώ  εφάπαξ και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής παρόχου της αρεσκείας τους. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα προμηθευτούν κουπόνι για την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού, ώστε να λαμβάνουν -δωρεάν και για πάντα- το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, αλλά και -κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις- των περιφερειακών καναλιών».

Σε δήλωσή του ο υπουργός Νίκος Παππάς τόνισε:

Ο νόμος για την Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη έρχεται να λύσει το πρόβλημα του αποκλεισμού 400.000 συμπολιτών μας από το αγαθό της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας, έρχεται να διώξει το “μαύρο” από τις τηλεοράσεις τους.

Η δράση του υπουργείου μας, που αποτελεί εκπλήρωση της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, αφορά 3.500 “λευκές περιοχές” σε όλη την Ελλάδα. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα προμηθευτούν κουπόνι για την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού, ώστε να λαμβάνουν, δωρεάν και για πάντα, το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, αλλά και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, των περιφερειακών καναλιών.

Το ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, το “μαύρο” στις τηλεοράσεις των νοικοκυριών της Περιφέρειας, επιβλήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, κατά τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea. Αυτό το καθεστώς τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα.

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες. Αυτό ακριβώς διασφαλίζουμε για όλους και με κάθε τρόπο. Η Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη της χώρας ήταν ένα δίκαιο αίτημα και το κάνουμε πράξη.

* Να σημειώσουμε ότι το κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε μία συσκευή τηλεόρασης και όχι στο σύνολο των τηλεοράσεων που τυχόν υπάρχουν μέσα σε ένα σπίτι. Αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από όσους σκέφτονται να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close