ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Προ των πυλών ο ευρωπαϊκός καύσωνας και στη χώρα μας

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι από τις αρχές αυτής της εβδομάδας θα έρθει το κύμα καύσωνα που πλήττει την δυτική Ευρώπη και στην Ελλάδα, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει ακόμη και στους 40 βαθμούς κελσίου την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία, η Ισπανία κι άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης «ψήνονται» από ένα κύμα καύσωνα μέσα στον Ιούνιο, που προκάλεσε δασικές πυρκαγιές κι ανησυχίες ότι τέτοιες πρώιμες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες θα αποτελούν πλέον τη νέα «κανονικότητα».

“ΧΡΥΣΟΣ

Τα ύψη στα οποία εκτοξεύτηκε ο υδράργυρος στην κορύφωση του κύματος καύσωνα του Ιουνίου συνάδουν με τις προβλέψεις επιστημόνων ότι τέτοια φαινόμενα θα εμφανίζονται ολοένα και νωρίτερα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι θερμοκρασίες άγγιξαν ακόμη και τους 43 βαθμούς κελσίου στη Γαλλία, ενώ αναμένεται αυτό το κύμα καύσωνα να επεκταθεί και στη χώρα μας.

Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για τον καύσωνα

“IN_AND_OUT

Πολλοί μετεωρολόγοι έκρουσαν τον «κώδωνα του κινδύνου» για το κύμα καύσωνα που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας αρχής γενομένης από την Τετάρτη. Η θερμοκρασία εκείνη την ημέρα αναμένεται να φτάσει και ίσως να ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς κελσίου. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος είχε προειδοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι αναμένεται ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας και ότι οι ζεστές αέριες μάζες από την Αφρική θα μεταφερθούν στη χώρα μας.

«Δεν άλλαξε -καιρικώς- απολύτως τίποτα. Όπως σας έχω ειδοποιήσει εδώ και σχεδόν 10 ημέρες από το MEGA, από την Τετάρτη 22 Ιουνίου και έπειτα έρχεται αρκετή ζέστη και πιθανότατα και ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι. Επειδή όμως είμαστε αρκετές ημέρες μπροστά, ακόμη δεν μπορεί να προβλεφθεί ποια θα είναι διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής. Μπορεί να είναι από σύντομη έως και μεγάλη. Θα τα δούμε αυτά τις επόμενες ημέρες.

Mechanical Solutions

Αν όμως διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουνίου και στη συνέχεια η θερμοκρασία στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα ξεπεράσει πιθανότατα και τους 40°C. Σας είχα ενημερώσει εδώ και μέρες ότι βλέπω μεγάλη «κινητικότητα» των θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική. Η Ισπανοί υπέφεραν από τον ισχυρό καύσωνα όλες αυτές τις ημέρες. Τώρα, η Βόρεια Αφρική, αν και πιο εξασθενημένες, φαίνεται ότι θα «στείλει» τις θερμότερες αέριες μάζες και στην περιοχή μας.

Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι θα βιώσουμε τον καύσωνα της Ισπανίας. Θα είναι μια θερμή εισβολή φυσιολογική για την εποχή. Έτσι γίνεται πάντα, όταν σταματάνε οι μεσημεριανές μπόρες και καταιγίδες, έρχεται το κανονικό Ελληνικό καλοκαίρι. Θα σας ενημερώσω και τις επόμενες ημέρες για την εξέλιξη αυτής της θερμής εισβολής», έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος στο Facebook.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button