ΕΛΛΑΔΑ

Πρατήρια βενζίνης κλέβουν το 5% έως 10% της βενζίνης

Το ένα  στα τρία πρατήρια καυσίμων που ελέγχθηκαν κατόπιν καταγγελιών διαπιστώθηκε ότι έχουν «πειραγμένες» αντλίες και με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά βάζουν  5% έως και 11% λιγότερη βενζίνη από όση πληρώνουμε.

Αν δηλαδή «βάλουμε»  30 λίτρα προς 1,40  και πληρώσουμε 42 ευρώ, οι «πειραγμένες» αντλίες μας κλέβουν από 2 έως 4,3 ευρώ -και αν κάποιος «φουλάρει» συχνά στα συγκεκριμένα πρατήρια, μπορεί να χάνει και 20 ευρώ το μήνα.

Στα συμπεράσματα για την κλοπή κατέληξε η  διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας που από το Μάιο ξανάρχισε τις εφόδους στα βενζινάδικα με τη χρήση του «μπατμομπίλ» της. Αυτό διαθέτει ειδικό εξοπλισμό στο ρεζερβουάρ και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Ήδη οι πρώτοι έλεγχοι σε πρατήρια στον Κορυδαλλό, στον Ταύρο, στο Κερατσίνι και στη Νίκαια όπου υπήρχαν και συγκεκριμένες καταγγελίες, απέδειξαν ότι όντως πολλοί πρατηριούχοι έκλεβαν τους πελάτες.Εντούτοις δεν είναι σαφές αν το ποσοστό (ένα στα τρία πρατήρια) προκύπτει από γενικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ή αν αφορά έρευνες σε πρατήρια για τα οποία υπήρχαν καταγγελίες. Στην πρώτη περίπτωση μας κλέβει ο ένας στους τρεις, αλλά στη δεύτερη περίπτωση δεν έχουμε συνολική εικόνα για τα πρατήρια βενζίνης και τα ποσοστά είναι άγνωστα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close