ΕΛΛΑΔΑ

«Πράσινο φως» για μουσική στην εστίαση το Σάββατο και επέκταση ωραρίου κυκλοφορίαςΤην επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τις 01:30 καθώς και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή προσανατολίζεται την πλήρη άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου καθώς και το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην ίδια ημερομηνία.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τον ακριβή τρόπο επιστροφής της μουσικής στα καταστήματα εστίασης αναμένεται να ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση στις 18:00 καθώς, όπως διαρρέεται, θα υπάρχει οριο στα ντεσιμπελ.

Σε ό,τι αφορά τις δεξιώσεις, η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε να αυξηθεί το όριο των ατόμων σταδιακά, σε έως 300 άτομα.

swell adv 2021

Οι λοιμωξιολόγοι δίνουν επίσης το «πράσινο φως» στο άνοιγμα των φροντιστηρίων, ενώ λόγω του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Euro 2021 στα καταστήματα ΟΠΑΠ δίνεται δυνατότητα ενός ατόμου ανά τραπέζι, με αποστάσεις ανάλογες με εκείνες της εστίασης.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και περαιτέρω ανακοινώσεις για τη διανομή των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) –ενδεχομένως και από τα σούπερ μάρκετ.

Άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 νωρίτερα, δήλωσε ότι τα self test θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων.

«Πιστεύω ότι η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα self test, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button