ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί ιδιοκτήτες και εργαζομένους είναι το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα της εστίασης, δεδομένου ότι τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο.

Την απάντηση για τις σκέψεις της κυβέρνησης έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε πως εάν το επιτρέψει η πανδημία και η επιτροπή το εγκρίνει, “θα έρθει και η ώρα της εστίασης”, ωστόσο, τόνισε ότι “δεν είναι τώρα αυτή η ώρα” και συμπλήρωσε πως “απέχουμε απ’ αυτή τη στιγμή ακόμα”.

neratzoulis neo

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε: «Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των επιχειρηματιών της εστίασης. Ήδη επιδοτούμε μέσω ΕΣΠΑ τα θερμαντικά σώματα για τους εν λόγω επιχειρηματίες, όμως πρέπει να πηγαίνουμε με ένα βήμα τη φορά. Πρώτα πάμε στο λιανικό εμπόριο. Στην εστίαση ξέρουμε ότι πρέπει για να φας να βγάλει τη μάσκα, άρα είναι μεγαλύτερη η μετάδοση. Τώρα δεν είναι η ώρα για την εστίαση. Όταν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει θα προχωρήσουμε και σε αυτό το βήμα. Απέχουμε ακόμα. Είμαστε στον χειμώνα. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος».

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στις πληττόμενες επιχειρήσεις και δεν θα αφήσει καμία επιχείρηση μόνη της να καταστραφεί σε αυτή την συμφορά.

bakaliko lagos
Σχετικά άρθρα

Back to top button