ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι Κρητικοί «τίμησαν» με την παρουσία τους το τραπέζωμα του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ

Πάνω από 200 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο Κάραβελ, πρώην και νυν βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο γεύμα συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Δημήτρη Ρέππα, ενώ παρών είναι και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Από την άλλη, ηχηρές αναμένεται να είναι οι απουσίες του Κώστα Σημίτη και του Ευάγγελου Βενιζέλου, από το κάλεσμα που απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά σε πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Θετικό βήμα η συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Να έρθουν κι άλλοι, για να διαμορφώσουμε μαζί τον οδικό χάρτη για το συνέδριο εντός του 2017, για τον νέο ενιαίο φορέα της παράταξης», είπε η κ. Γεννηματά.

Στο γεύμα υπάρχει ειδικό τραπέζι – ροτόντα για το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, στο οποίο παρακάθονται όλα τα στελέχη καθώς και οι κκ. Κρεμαστινός και Κεγκέρογλου.H συνάντηση ξεκίνησε με κοπή πίτας και το φλουρί έπεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. «Ολα θα πάνε τέλεια το 2017!» ήταν το σχόλιο του Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση είναι οι:

Βάσω Παπανδρέου,

Κώστας Λαλιώτης,

Γιάννης Καψής,

Ελένη Ανουσάκη,

Αντώνης Λιβάνης,

Χρήστος Πάχτας,

Νίκος Ανδρουλάκης,

Εύα Καϊλή,

Γιάννης Δριβελέγκας,

Μιχάλης Νεονάκης,

Χρήστος Σμυρλής,

Γιώργος Κατσιμπάρδης,

Σούλα Μερεντίτη,

Συλβάνα Ράπτη,

Τόνια Αντωνίου,

Χρήστος Πρωτόπαπας,

Κώστας Γείτονας,

Μιλτιάδης Παπαιωάννου,

Πάρης Κουκουλόπουλος,

Ροβέρτος Σπυρόπουλος,

Γιάννης Μαγκριώτης,

Δημήτρης Αλαμπάνος,

Νάντια Γιαννακοπούλου,

Ροδούλα Ζήση,

Γιάννης Κουράκης,

Πυθαγόρας Βαρδίκος,

Νίκος Μπίστης,

Λεωνίδας Γρηγοράκος,

Συμεών Κεδίκογλου,

Δημήτρης Σαρρής,

Ηλίας Μπεριάτος,

Γιάννης Σουλαδάκης,

Κατερίνα Μπατζελή,

Γιάννης Βλατής,

Νίκος Σηφουνάκης,

Ρένα Λαμπράκη,

Αρης Σισσούρας,

Θανάσης Γερμανίδης,

Ντίνος Ρόβλιας,

Αλέξανδρος Ακριβάκης,

Σήφης Βαλυράκης,

Γιάννης Θωμάς,

Γιώργος Σταυρακάκης,

Ευτύχης Κοντομάρης,

Κώστας Τριαντάφυλλος,

Γρηγόρης Νιώτης,

Φίλιππος Σαχινίδης,

Χάρης Καστανίδης,

Σωκράτης Ξυνίδης,

Γιώργος Πεταλωτής,

Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και οι:

Νικητιάδης, Ποδηματά, Χάιδος, Γερανίδης, Πιπεριάς, Μαγκούφης, Ανωμερίτης, Σχοιναράκη.

Κλίμα ευφορίας

Σε κλίμα ευφορίας, που δημιούργησαν η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και του κόμματός του ΚΙΔΗΣΟ, η επιστροφή του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου και η προσχώρηση Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Φώφη Γεννηματά συναντάται αυτή την ώρα με τους πρώην βουλευτές του Κινήματος στο Κάραβελ.

Στόχος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να δώσει την αίσθηση της πανστρατιάς και της ενότητας της κεντροαριστεράς, καθώς εκτιμά ότι οι πρόωρες εκλογές είναι πολύ πιθανές.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν. Τα δεδομένα μιλούν. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ήδη ηττημένη πολιτικά και ηθικά και δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Είναι άδικο για τον Ελληνικό λαό να συνεχιστεί το μαρτύριο του Ταντάλου», δήλωσε η κ. Γεννηματά στα Νέα, ανήμερα του «τραπεζιού» που έστρωσε για τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Αγκάθι» για την Φώφη Γεννηματά είναι το κίνημα που έχουν στα σκαριά τρεις πρώην κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης. Για να τους προλάβει, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνει κάλεσμα σε όλους, προωθεί την ιδέα ιδρυτικού Συνεδρίου σε λίγους μήνες και εντείνει τις επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παύλος Χρηστίδης ζήτησε μέσω του Action 24 από τον Δημήτρη Τσιόδρα να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος Δημοκρατική Συμπαράταξη- Ποτάμι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται να ενταχθούν στη Δ. Συμπαράταξη η Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι) και ο Γιώργος Καρράς (Ένωση Κεντρώων), ενώ ακούγεται και το όνομα του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος αποχώρησε από την Δημοκρατική Ευθύνη του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close