ΕΛΛΑΔΑ

Πέτσας: Στήριξη των Μεταφορών και της ΕστίασηςΗ κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους τομείς των Μεταφορών και της Εστίασης, που έχουν πληγεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1» και τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, “Όλοι οι κλάδοι της αγοράς έχουν βρει στήριξη από την Κυβέρνηση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αλλά αυτός που πλήττεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι ο κλάδος των μεταφορών -ιδίως οι αεροπορικές μεταφορές και η ναυσιπλοΐα- και η εστίαση, δηλαδή τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό που παρατηρήσαμε τους προηγούμενους μήνες ήταν μια πολύ μεγάλη κάμψη του τζίρου τους, ιδίως όταν είχαμε το πρώτο lockdown. Ακολούθησε μια ισχυρή ανάκαμψη μετά την Άνοιξη και προς το Καλοκαίρι. Τώρα βλέπουμε ότι θα χρειαστεί μια παρατεταμένη στήριξη, ενδεχομένως και με μέτρα μονιμότερου χαρακτήρα.

Όταν παίρνουμε ένα μέτρο προς όφελος της υγείας όλων και κλείνει ένας κλάδος αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε να καταστραφεί. Πρέπει να έχει την Πολιτεία δίπλα. όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα. Η βασική αρχή είναι ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω”.

swell adv 2021

Για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων

Για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων ο κ. Πέτσaς είπε ότι “Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στη Βουλή προχθές και ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα δοθεί ενίσχυση σε άτομα που δεν έχουν τύχει της ενίσχυσης της Πολιτείας μέσω των μέτρων για την πανδημία και βρίσκονται στη βάση της εισοδηματικής πυραμίδας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού”. Για το lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολη και θα έχει δυο αντιφατικά χαρακτηριστικά.

Από τη μία θα υπάρχει μια μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών και από την άλλη θα αρχίσει μείωση των κρουσμάτων λόγω της εφαρμογής του lockdown. Δεν πρέπει να μας παρασύρει η μείωση των κρουσμάτων που θα δούμε τις επόμενες ημέρες και να χαλαρώσουμε. Θα πρέπει να είμαστε πιστοί στην τήρηση των μέτρων ώστε στις 30 του μηνός να αρχίσουμε να ανοίγουμε οικονομικές δραστηριότητες.

Αν είμαστε όλοι συνεπείς δεν θα χρειαστεί ούτε παράταση του lockdown ούτε άλλου είδους σκληρότεροι περιορισμοί. Στόχος μας είναι στις επόμενες 7-10 ημέρες να έχουμε πολύ πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να αρθεί το lockdown στην ώρα του και να μην παραταθεί αναίτια. Σιγά-σιγά τομείς της οικονομικής δραστηριότητας ξεκινήσουν τον Δεκέμβρη να δουλέψει η αγορά και να μπορέσουμε με αυτήν τη νέα κανονικότητα να πάμε με ασφάλεια μέχρι το λιμάνι που είναι στους πρώτους μήνες του ’21 όταν θα αρχίσει ο εμβολιασμός”.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button