ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Πλοίο συγκρούστηκε με πλοίο του Πολεμικού ΝαυτικούΣοβαρό ναυτικό ατύχημα υπήρξε όταν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με πλοίο εμπορευματοκιβωτίων λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα να προκληθεί  ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ.

Ειδικότερα, το πλοίο συγκρούστηκε  σφοδρά με το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» το οποίο κόπηκε στα δύο, πήρε κλίση και πληροφορίες αναφέρουν ότι βυθίζεται.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τη σύγκρουση έπεσαν 2 άνθρωποι στη θάλασσα που περισυνελέγησαν ελαφρά τραυματισμένα και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σε εξέλιξη είναι πολύ μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού Σώματος, καθώς στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

swell adv 2021

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πως έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το “Καλλιστώ” με 27 άτομα πλήρωμα έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Και στα δύο πλοίο έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Λίγες ώρες μετά το ναυτικό ατύχημα , ξεκίνησε και η ρυμούλκηση του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ», στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Το «Καλλιστώ» έχει πάρει κλίση λόγω της εισροής υδάτων, ωστόσο η κατάστασή του είναι πλέον σταθερή και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαίωσε τη σύγκρουση, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

«Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

vithisi arthro


Σχετικά άρθρα

Back to top button