ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο Δήμος έφτιαξε σπίτι φιλοξενίας για άστεγους, χωράει 100 άτομα και θα λειτουργεί όλο το χρόνο

Το υπνωτήριο πρόκειται να φιλοξενήσει περίπου 100 ανθρώπους για όλη την επόμενη χρονιά. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί μία ιδέα του δήμου Πατρών. Σκοπός δεν είναι άλλος από τη στέγαση ανθρώπων, οι οποίοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Οι άστεγοι φιλοξενούνται έως και σήμερα σε πανσιόν, την οποία ενοικιάζει ο δήμος μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αναμένεται να μεταφερθούν στο νέο υπνωτήριο. Το κτήριο που θα αποτελέσει καταφύγιο για τους άστεγους βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημ. Γούναρη και Μπουκαούρη.

caffeine adv2020b

Το κτήριο θα φιλοξενήσει περίπου εκατό άστεγους. Ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσει. με λιγότερους. Σιγά – σιγά, το προαναφερθέν κτήριο θα στεγάσει και άλλες υπηρεσίες. Όμως, την απόφαση γι αυτό αναμένεται να λάβει το διοικητικό συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το σπίτι φιλοξενίας για άστεγους δεν είναι η μοναδική αξιέπαινη από το δήμο Πατρών. Ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, έχει φροντίσει να αποκτήσει η πόλη, τράπεζα τροφίμων και ένα βαν. Σε αυτό προσφέρει ζεστό φαγητό και διανομή σε σχολεία, δομές και παιδικούς σταθμούς. Δηλαδή, έχει δεκατρία σημεία, που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Πάτρα.

neratzoulis neo

Οι ανάγκες των αστέγων στην Πάτρα είναι αυξητικές, καθώς ο φετινός αριθμός των αιτήσεων για το σχετικό επίδομα φτάνει περίπου τις 800. Αξίζει να αναφερθεί πως από αυτές, έχουν εγκριθεί περίπου οι μισές.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button