Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠασχαλινό τραπέζι με 9 άτομα σε κλειστό χώρο ή 12 σε υπαίθριο

Πασχαλινό τραπέζι με 9 άτομα σε κλειστό χώρο ή 12 σε υπαίθριο

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

«Φρένο» στις ελπίδες για Πάσχα στο χωριό και χαλάρωση των μέτρων έβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως δεν θα επιτραπούν ούτε φέτος οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Ωστόσο, τα μέτρα θα είναι λίγο πιο χαλαρά σε σχέση με πέρσι, όταν βρισκόμασταν σε σκληρό lockdown, οι εκκλησίες ήταν κλειστές και δεν μπορούσαν να συναντηθούν ούτε οι οικογένειες μεταξύ τους.

mechanical adv 2021

Και πώς θα γιορτάσουμε φέτος; Στις εκκλησίες με αυστηρά μέτρα προστασίας και σε τραπέζια με εννέα άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 12 άτομα σε εξωτερικούς.

apostolakis adv 2

Όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τις επόμενες ημέρες ισχύουν τα εξής:

Την Μεγάλη Εβδομάδα έως και την ημέρα του Πάσχα, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει η εστίαση 3 Μαΐου και απαγόρευση κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ – Δεν θα ταξιδέψουμε το Πάσχα

Όσον αφορά τη λειτουργία των Εκκλησιών:

-Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Διαβάστε επίσης: Μετακινήσεις το Πάσχα | Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα – Τα πρόστιμα και οι εξαιρέσεις

-Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

-Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ

β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και τους λοιπούς περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης: «Πάσχα στην Πόλη» | Drones, αυστηροί έλεγχοι και μπλόκα… παντού!

Ακόμη, την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble