Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Πάσχα στην Πόλη» | Drones, αυστηροί έλεγχοι και μπλόκα... παντού!

«Πάσχα στην Πόλη» | Drones, αυστηροί έλεγχοι και μπλόκα… παντού!

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Εντατικοί έλεγχοι, drones και μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, με το οποίο θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις μετακινήσεις από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην επαρχία εν όψει του Πάσχα.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας, θα έχει… «άρωμα» Χριστουγέννων και θα περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, σε όλους τους παράδρομους – στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας καθώς οι θαλάσσιες μεταφορές δεν έχουν απελευθερωθεί.

mechanical adv 2021

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του έδωσε τον γενικότερο τόνο: «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα», είπε προειδοποιώντας ότι «τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο. Θα συνιστούσα να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας».

apostolakis adv 2

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μπορούμε να κάνουμε Πάσχα στην Αθήνα, πηγαίνοντας στη παραλία, τα πάρκα ή τα βουνά της Αττικής. «Έχουμε πει ότι θέλουμε μέχρι δύο οικογένειες να βρεθούν, κατά προτίμηση σε εξωτερικούς χώρους. Νομίζω μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε», σημείωσε και προέτρεψε όσους ονειρεύονται την έξοδο από την πόλη να κάνουν υπομονή άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν και θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εντός της χώρας.

Προβλέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού μόνο για τους εξής λόγους:

– Για λόγους εργασίας
– Για λόγους υγείας
– Για τελετή
– Για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
– Για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας
– Για φοιτητές που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους.

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο αρκετοί εργοδότες στην επαρχία να γράφουν «μαϊμού» βεβαιώσεις μετακίνησης για λόγους εργασίας σε φίλους και συγγενείς τους, έτσι ώστε να τους εξυπηρετήσουν.

Εξετάζεται ακόμα και μπλόκο στο «Εργάνη» – Αυστηρά πρόστιμα για ψευδείς ή εικονικές μετακινήσεις

Η απόφαση για κλειστά διόδια είναι ειλημμένη, με τα πρόστιμα για εικονικές ή ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης εκτός νομού να επιφέρουν και ποινικές ευθύνες. Δεν θα είναι μόνο το πρόστιμο των 300 ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει όποιος πιαστεί για παράνομη μετακίνηση αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει και τη Δικαιοσύνη.

Όποιος μετακινηθεί για εργασία τις ημέρες του Πάσχα, θα πρέπει η μετακίνησή του να έχει δηλωθεί επίσημα από τον εργοδότη του καθώς από την Δευτέρα του Πάσχα θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στοιχεία και να διεξάγονται διασταυρώσεις.

Ωράριο Κυκλοφορίας τις μέρες του Πάσχα

Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή ισχύουν οι απαγορεύσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Εκτός του δήμου κατοικίας οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν μόνο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Αλλαγές και στο ωράριο κυκλοφορίας, καθώς τη Μεγάλη Εβδομάδα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 05:00 έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα – που ανοίγει και η εστίαση – το ωράριο διαμορφώνεται από τις 05:00 έως τις 23:00.

Στόχος είναι να μην υπάρξουν συναθροίσεις σε σπίτια και εξοχικά, όπου δεν θα τηρούνται οι αποστάσεις και να παραμείνουν όλοι στα σπίτια τους, γι’ αυτό τα μέτρα της Αστυνομίας εστιάζονται κυρίως στην αποτροπή της απομάκρυνσης από τα αστικά κέντρα, των συγκεντρώσεων σε πάρκα και υπαίθριους χώρους, γύρω από χώρους λατρείας, στις αγορές και στους σταθμούς λεωφορείων.

Σαρωτικοί έλεγχοι σε δρόμους και διόδια
Οι αστυνομικοί αναμένεται να βρίσκοντα… παντού για να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι έλεγχοι, θα είναι όμως και σχολαστικοί προκειμένου να βρεθούν πλαστά δικαιολογητικά μετακίνησης.

Παράλληλα, σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι και εντός των πόλεων σε κομβικά σημεία, ενώ ο έλεγχος θα αυξηθεί τις βραδυνές ώρες ώστε να τηρηθεί το χρονικό όριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετακίνησης.

Drones και ελικόπτερα για την επιτήρηση της κυκλοφορίας

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων και την επιτήρηση της κυκλοφορίας θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, τα drones και τα ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, για να υπάρχει συνολική εικόνα της κατάστασης και να δίνονται κατευθύνσεις στις αστυνομικές δυνάμεις.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble