Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ-2023ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποδομές

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με την παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις υποδομές, όπως κατατέθηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, και τις τοποθετήσεις των Νίκου Παππά, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, και εκπροσώπων φορέων από τον τεχνικό – κατασκευαστικό κλάδο ολοκληρώθηκε η ημερίδα του τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με θέμα: «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές».

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, έκανε λόγο για «μία μεγάλη τομή διαφάνειας στην αδειοδότηση, στην εκτέλεση και στη λειτουργία των δημόσιων έργων υποδομών, που θα εξασφαλίζει την τήρηση των ορθών διαδικασιών και κυρίως τα στάνταρτς ασφάλειάς τους».

“IN_AND_OUT

Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι «εκεί που δεν υπάρχει φως και ορατότητα συνήθως ανθίζει η διαφθορά. Συνήθως εις βάρος και της ασφάλειας. Γιατί εκεί που το αλισβερίσι των ημέτερων και οι συμφωνίες γίνονται κάτω από το τραπέζι, κανείς δε λογαριάζει ούτε την ασφάλεια, ούτε την ποιότητα των υποδομών».

Κατέθεσε τρεις καινοτόμες προτάσεις:

Mechanical Solutions

-Τη θεσμοθέτηση, υλοποίηση και τη λειτουργία πρώτα από όλα ενός ψηφιακού Κεντρικού Συστήματος Αδειοδοτήσεων.

-Τη θεσμοθέτηση, υλοποίηση και τη λειτουργία ενός ψηφιακού Κεντρικού Σύστηματος Παρακολούθησης Τεχνικών Έργων.

-Τη θεσμοθέτηση, την υλοποίηση και τη λειτουργία Συστήματος Καταγραφής, Λειτουργίας και Συντήρησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων.

Όπως σημείωσε, «σκοπός είναι η διαφάνεια και μόνο. Διαφάνεια στην αδειοδότηση και εκτέλεση δημόσιων έργων, στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, στη θέσπιση και τήρηση των προδιαγραφών, στην εφαρμογή ελάχιστων συντελεστών ασφαλούς λειτουργίας κάθε δημόσιας υποδομής».

Ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επεσήμανε ότι η πρόταση του κόμματος για τις υποδομές περιλαμβάνει «τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα και την ασφάλεια για τα έργα», συμπληρώνοντας ότι «οι κλάδοι των υποδομών και των μεταφορών θα μπορούσαν να αποτελέσουν “αγαθή διαφυγή”» από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε: «Ο δεξιός νεοφιλελευθερισμός προτιμάει το κέρδος από την ασφάλεια στις μεταφορές. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αγωνιστούμε για να αντιστραφεί».

Από μέρους του τεχνικού – κατασκευαστικού τομέα, αλλά και των δημοσιογράφων που καλύπτουν το εν λόγω ρεπορτάζ, συμμετείχαν στις τρεις συνεδρίες οι: Νίκος Ανδρεδάκης, Α’ Αντιπρόεδρος ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), Γιώργος Βλάχος, Πρόεδρος ΣΑΤΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών), Μαρία Τσιομπάνου, Πρόεδρος ΠΕΣΕΔΕ (Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων), Μιχάλης Δακτυλίδης, Πρόεδρος ΠΕΔΜΕΔΕ (Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων), Παναγής Τονιόλος, πρώην Πρόεδρος ΣΕΓΜ – Μέλος ΔΣ ΣΕΓΜ (Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών), Μαρία Λιλιοπούλου, Δημοσιογράφος, Άρης Χατζηγεωργίου, Δημοσιογράφος, Νίκος Λουπάκης, Δημοσιογράφος, Σωτήρης Μπολάκης, Δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Καλέργης, Γενικός Γραμματέας ΕΣΒΥΚ (Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας Υποδομών και Κατασκευών), πρώην Πρόεδρος ΣΕΓΜ (Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών), Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, πρώην Διοικητής ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), Γιάννης Σκουμπούρης, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Πρόεδρος ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας), Κώστας Γενιδούνιας, Πρόεδρος ΠΕΠΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης), Ηλίας Γκιουλάκης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος), Θεμιστοκλής Αμπλάς, Πρόεδρος ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας).

Τον συντονισμό των τριών συνεδριών είχαν οι: Γιώργος Δέδες, Συντονιστής του τμήματος Υποδομών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Απόστολος Καραναστάσης, πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, Μηχανικός, Μαρία Νικολάρα, Αναπληρώτρια Συντονίστρια του τμήματος Υποδομών.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button