ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται για ένα μήνα η περίοδος των εκπτώσεων

Την πρόθεση του να εγκρίνει το αίτημα των εμπόρων για παράταση ενός μήνα της περιόδου των εκπτώσεων, εκφράζει ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδης. Μία κίνηση με στόχο να επιτρέψει στον εμπορικό κόσμο να ξεστοκάρει από προϊόντα και να αποκτήσει ρευστότητα προκειμένου να αποφευχθεί ένα δυσχερές σενάριο με μαζικά λουκέτα μιας και ζήτημα να έχει γίνει τζίρος 1,5 – 2  δισ ευρώ στην «κανονική» εκπτωτική περίοδο που λήγει στο τέλος της εβδομάδας, έναντι των 5 δισ ευρώ πέρυσι!

Ειδικά για τους κλάδους ένδυσης και υπόδησης η επέκταση της εκπτωτικής περιόδου αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά, με δεδομένο ότι παραδοσιακά αποτελεί περίοδο πολύτιμου τζίρου.

brands heaven2021

«Αρκεί βέβαια να επιτραπεί να λειτουργήσουν και τα καταστήματα μας», σχολιάζει στο newmoney στέλεχος γνωστής αλυσίδας γυναικείας ένδυσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα στην Αττική λειτούργησαν μόλις δύο εβδομάδες κανονικά, περίοδος κατά την οποία είχαν καταφέρει να επιτύχουν σχεδόν το 60% του τζίρου που είχαν τον Ιανουάριο του 2020. Ένδειξη ότι και οι καταναλωτές, παρά τους περιορισμούς, είχαν διάθεση για αγορές παρά το αβέβαιο οικονομικό κλίμα.

neratzoulis neo
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button