Παρασκευή, 16 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠαρατείνεται για ένα έτος η ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς όρους

Παρατείνεται για ένα έτος η ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς όρους

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη τόσο για τους ίδιους όσο και για τα έμμεσα ασφαλισμένα στον e-ΕΦΚΑ μέλη θα έχουν έως τον Φεβρουάριο του 2022 όλοι οι ασφαλισμένοι, ανεξάρτητα από το αν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης προβλέπει την κατ’ εξαίρεση παράταση για ένα χρόνο της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ χωρίς τον έλεγχο των ελάχιστων προϋποθέσεων, χωρίς δηλαδή να εξετάζεται αν το 2020 είχαν δύο μήνες ή 50 ημέρες ασφάλισης. Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η κάλυψη, επίσης έως τον Φεβρουάριο του 2022, και όλων των ειδικών κατηγοριών για τις οποίες η ασφαλιστική ικανότητα ανανεωνόταν με ειδικές διατάξεις κατά τα προηγούμενα χρόνια.

mechanical adv 2021

Το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επικράτησε στην εγχώρια αγορά εργασίας μια πρωτοφανής κατάσταση, ανατρέποντας την εργασιακή ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων.

apostolakis adv 2

Ετσι, με την τροπολογία προβλέπεται η κατά παρέκκλιση των ισχυουσών προϋποθέσεων παράταση, για την περίοδο από 1η Μαρτίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2022, της ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές σε είδος για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ οι οποίοι ήταν ασφαλιστικά ικανοί την 29η Φεβρουαρίου 2020, είτε λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων κατά το προηγούμενο έτος (50 ένσημα ή 2 μήνες ασφαλισμένης απασχόλησης το 2019) είτε λόγω παρατάσεων ή ειδικών μέτρων κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών εντός του έτους 2020. Το ίδιο ισχύει και για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη της οικογένειας των εν λόγω ασφαλισμένων.

Αυτονόητη υποχρέωση χαρακτήρισε την τροπολογία ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Εργασίας θα παρακολουθούν τις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού και θα αντιδρούν με την ίδια ευαισθησία.

Εισφορές

Με την ίδια τροπολογία, παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2021 το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση εργαζομένων που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «Συν-Εργασία» στον τριτογενή τομέα και στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εν τω μεταξύ, περιθώριο έως την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου έχουν οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ για να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές του Ιανουαρίου 2021. Τα σχετικά ειδοποιητήρια αναρτήθηκαν χθες, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Ιανουαρίου 2021 και αφορούν περίπου 1,1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολουμένους και αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Παρατείνεται έως τις 10/3/2021 η προθεσμία υποβολής των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ) εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων Ιανουαρίου 2021 και δώρου Χριστουγέννων έτους 2020, ώστε οι εργοδότες να προσαρμόσουν τα μηχανογραφικά συστήματα μισθοδοσίας στις αλλαγές που επήλθαν στη λειτουργία των ΑΠΔ και αφορούν:

• Την απεικόνιση της ασφάλισης του δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 για εργαζομένους ενταχθέντες στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» καθώς και όσους ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας τους.

• Τη μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη – εργαζομένου στον ιδιωτικό τομέα καθώς και την εξομοίωση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης έμμισθων δικηγόρων και μισθωτών μηχανικών.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble