ΕΛΛΑΔΑ

Παπαρήγα προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε το πιο εκφυλισμένο κόμμα της Ευρώπης

«Δεν μπορεί να πείσετε τον ελληνικό λαό δίχως ψέμα, δίχως εξαπάτηση και δίχως δολώματα» επισήμανε η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ στην ομιλία της στη Βουλή. «Λέτε ψέμματα και εξαπατάτε τον ελληνικό λαό» είπε στην ομιλία της στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Και συνέχισε: «Κάνετε προσπάθεια να γίνετε καλός ψαράς. Ρίχνετε συνέχεια δολώματα περιμένοντας να τα πιάσουν τα ψάρια. Υπάρχουν και ψάρια που πιάνουν αυτά τα δολώματα αλλά ακόμα δεν έχετε δει αυτό που θα δείτε το επόμενο διάστημα. Το λαό δεν τον πιάσατε στον ύπνο».

Στην συνέχεια η κυρία Παπαρήγα επισήμανε: «Δεν λέω ότι οι υποσχέσεις για δέκατο τρίτο μισθό ή τα 751 ευρώ του μισθού ήταν εσκεμμένα ψέματα. Ίσως υπερβάλλατε, ίσως να βλέπατε με ανάστημα ίδιο με τον ίσκιο σας. Όμως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Δεν αμφισβητούμε ότι θα πάρετε καλό βαθμό στην αξιολόγηση, αλλά είναι ανάλογα με τα αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρετε».

Συνεχίζοντας την ομιλία της η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ είπε: «Εμείς δεν σας εγκαλούμε από την ίδια αφετηρία που σας εγκαλούν τα άλλα κόμματα αυτής της Βουλής. Δεν σας λέμε ότι ως άνθρωποι, ως βουλευτές, ως υπουργοί είστε ψεύτες και απατεώνες. Ψέματα όμως και εξαπάτηση κάνετε. Αναπόφευκτα. Δεν μπορεί να πείσετε τον ελληνικό λαό δίχως ψέμα, δίχως εξαπάτηση και δίχως δολώματα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μεταλλαχθήκατε, αποκαλυφθήκατε ως κυβέρνηση. Λέγατε «κυβέρνηση της αριστεράς, ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη». Όμως αυτό δεν γίνεται. Ή ο άνθρωπος θα υπάρχει ή τα κέρδη. Λέγατε, «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός χωρίς ανατροπή», ότι «η ΕΕ θα γίνει η ΕΕ των εργαζομένων», ότι «μπορεί να καταργηθεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος με πολιτική συνεννόηση και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου». Αυτά είναι τα χοντρά ψέματα, δυσανάγνωστα για το λαό. Εμείς για αυτά σας κατηγορούμε».

Συνεχίζοντας την κατα μέτωπο επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Παπαρήγα επισήμανε: «Λέτε ότι αυτά που λέει το ΚΚΕ ότι δεν είναι εφικτά. Η διαφωνία μας δηλαδή είναι ότι εσείς κάνετε μεταρρύθμιση και εμείς θέλουμε επανάσταση; Ή ότι εμείς θέλουμε 100 πράγματα να γίνουν και εσείς κάνετε 20; Η διαφωνία μας είναι ότι εσείς είστε στυλοβάτες του σάπιου συστήματος και στο επίπεδο του πολιτικού συστήματος και στο επίπεδο του κοινωνικοοικονομικού. Δεν είναι ότι κάνετε λίγα, μακάρι να ήταν αυτή η διαφορά μας».

Ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία της είπε χαρακτηριστικά: «Έχετε και το θράσος να λέτε ότι είστε οι κληρονόμοι των ταξικών αγώνων και των κοινωνικών αγώνων που έγιναν τον 20ο αιώνα. Είστε ότι πιο υποχωρητικό, συμβιβαστικό και εκφυλισμένο εμφανίστηκε στις γραμμές της ταξικής πάλης. Είστε οι χειρότεροι επίγονοι του ευρωκομμουνισμού και άλλων σχετικών ρευμάτων. Κάνετε κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα, απολύτως συμβατοί στα πλαίσιά του και το ενισχύετε».

Παπαρήγα σε Τσακαλώτο: «Να απαντήσετε καλύτερα στον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος έξω»

Την αντίδραση της Αλέκας Παπαρήγα προκάλεσε η επιθυμία του Ευκλείδη Τσακαλώτου να απαντήσει επί προσωπικού στον Γιάννη Βρούτση και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η πρώην γγ του ΚΚΕ είχε ανέβει στο βήμα για να μιλήσει όμως πριν ξεκινήσει την ομιλία της ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε το λόγο για να μιλήσει επί προσωπικού. Εκεί η κυρία Παπαρήγα παίρνει τον λόγο και απευθυνόμενη στον κύριο Τσακαλώτο του λέει: «Δεν απαντάτε καλύτερα στον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος έξω; Έχει σημασία να απαντάτε στον ένα και στον άλλο βουλευτή;»

Ο αντιπρόεδρος της βουλής είπε πως θα δώσει τον λόγο στον κ. Τσακαλώτο μόνο αν του το επιτρέψει εκείνη.

«Εμείς δεν παίζουμε θέατρο εδώ μέσα. Ας μιλήσει ο κ. υπουργός διότι η ευαισθησία που υπάρχει είναι επί προσωπικού, ο ένας για τον άλλο. Δεν σας νοιάζει τι γίνεται έξω από αυτή την αίθουσα, να απαντήσετε εκεί. Ας απαντήσει στα προσωπικά που δημιουργήθηκαν. Και τι προσωπικά είναι αυτά; Πολιτικά ζητήματα είναι» είπε η κυρία Παπαρήγα και κατέβηκε για λίγο από το βήμα προκειμένου να μιλήσει ο κ. Τσακαλώτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close