ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου | Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό εφήβων από 15 έως 17 ετώνΗ μετάλλαξη Δέλτα έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως τους ειδικούς που επεξεργάζονται τον εμβολιασμό και των παιδιών από 15 έως 17 ετών.

Τον εμβολιασμό των εφήβων από 15 έως 17 ετών, αναμένεται να εισηγηθούν οι ειδικοί, εν μέσω της γενικής ανησυχίας για την μετάλλαξη Δέλτα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών. Μέχρι στιγμής είχαμε τους εφήβους άνω των 18. Θα το εισηγηθούμε, είμαστε στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης» διεμήνυσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αναλόγως με το πόσο συμπτωματικά είναι.

swell adv 2021

«Τα παιδιά αυτά θα νοσήσουν νωρίτερα, έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, και εμείς οι παιδίατροι ξέρουμε ότι πρέπει να προστατέψουμε την ευαίσθητη ηλικία των Πανελληνίων. Άμα δώσουμε το πράσινο φως ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υπάρχει έγκριση του ΕΜΑ» πρόσθεσε.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Πιθανόν και μέσα στον Ιούλιο ο εμβολιασμός των εφήβων – Τι εξετάζεται

Πριν από μερικά 24ωρα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έγινε γνωστό πως καταλήγει σε σύσταση για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών, καθώς και των παιδιών από 12 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Η σχετική πλατφόρμα για τον εμβολιασμό εφήβων στην Ελλάδα αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Ιούλιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενδέχεται να είναι προαιρετικοί.

Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα και οι έφηβοι σχεδιάζεται να εμβολιαστούν με mRNA εμβόλια, ενώ μεταξύ των υποκείμενων νοσημάτων συμπεριλαμβάνονται:

 • ο σακχαρώδης διαβήτης
 • η παχυσαρκία
 • τα κακοήθη νοσήματα.

Στο θέμα του εμβολιασμού των εφήβων αναφέρθηκε και ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, ανοίγοντας «παράθυρο» για τις ηλικίες που βρίσκονται κοντά στις Πανελλήνιες.

Τι ισχύει στην ΕΕ

Ήδη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε χώρα-μέλος εξετάζει τα επόμενα βήματα για τις νεαρότερες ηλικίες και τα παιδιά.

 • Η Γαλλία άρχισε να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει γονική συναίνεση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
 • Η συμβουλευτική επιτροπή για τα εμβόλια της Γερμανίας προχώρησε σε σύσταση στις 10 Ιουνίου ότι μόνο παιδιά και έφηβοι με υποκείμενα προβλήματα υγείας θα πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer.
 • Η Αυστρία σχεδιάζει να εμβολιάσει 340.000 παιδιά ηλικίας 12 – 15 έως τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Vindobona.
 • Η Δανία θα εμβολιάσει παιδιά 12 έως 15 ετών, μετέδωσε το δίκτυο TV2 στις 17 Ιουνίου επικαλούμενο πληροφορίες επίσημων πηγών.
 • Η Εσθονία σχεδιάζει να ξεκινήσει εμβολιασμούς εφήβων το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου για την διαχείριση της επιδημίας COVID-19.
 • Η Ουγγαρία ξεκίνησε να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 16 έως 18 ετών στα μέσα Μαΐου.
 • Η Ιταλία ενέκρινε στις 31 Μαΐου την επέκταση του εμβολιαστικού της προγράμματος στα παιδιά 12 – 15 ετών.
 • Την έναρξη εμβολιασμού παιδιών άνω των 12 ετών από τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει η πρωθυπουργός της Λιθουανίας.
 • Η Ισπανία σχεδιάζει την έναρξη του εμβολιασμού παιδιών 12 έως 17 ετών περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.
 • Η Ολλανδία θα προσφέρει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19 σε όλα τα παιδιά 12 έως 17 ετών σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα νέο κύμα κρουσμάτων λόγω των παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού τους επόμενους μήνες.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button