ΕΛΛΑΔΑ

«Παλεύουν» με την φωτιά στην Κινέτα – Καίγονται σπίτια

Εφιάλτική κατάσταση – Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι και παραθεριστές της Κινέτας, εξαιτίας της τεράστιας φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη

Οι φλόγες έχουν ήδη τυλίξει σπίτια και οι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε δασική – πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια όρη, στην οποία όμως υπάρχουν πολλές εξοχικές κατοικίες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και το γεγονός ότι αλλάζουν κατευθύνσεις, δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.Στην περιοχή υπάρχουν αυτή την περίοδο πολλοί παραθεριστές. Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ζητούν συνεχώς από τους κατοίκους να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών στην περιοχή Πανόραμα.

Το πύρινο μέτωπο κατεβαίνει από δύο πλευρές του λόφου, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών, που αδυνατούν να οριοθετήσουν τα πέντε ενεργά μέτωπα που εκτείνονται σε μήκος 6 χιλιομέτρων.

Στο σημείο πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι πυκνοί καπνοί ωστόσο δυσκολεύουν το έργο των πιλότων καθώς δεν έχουν ορατότητα με τα ενεργά μέτωπα που είναι διάσπαρτα σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close