ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Πώς θα προστατευτείτε

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, ωστόσο, η ανασφάλεια σχετικά με τις ηλεκτρονικές αγορές εξακολουθεί να διέπει σημαντική μερίδα καταναλωτών που χρησιμοποιούν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για τις διαδικτυακές αγορές τους.

Πώς θα κάνουμε ασφαλείς συναλλαγές στο Διαδίκτυο

neratzoulis neo

1.       Ασφάλεια ιστοσελίδων

·         Ελέγξε την ορθότητα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, ειδικά όταν μεταφέρεστε σε άλλους συνδέσμους. Η αρχική σελίδα πρέπει να ξεκινά απαραιτήτως με ‘https’.

bakaliko lagos

·    Κάθε φορά που επιλέγετε μια μέθοδο σύνδεσης, να χρησιμοποιείτε πάντοτε την επιλογή με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL.

Εάν δεν είστε απόλυτα βέβαιοι για την ασφάλεια των links που δέχεστε μέσω email, είναι προτιμότερο να τα αποφεύγετε και να επισκέπτεστε τις εν λόγω ιστοσελίδες μέσω ενημερωμένου browser.

2.       Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

·         Να κάνετε εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς (antivirus) – θα σας βοηθήσει να αποφύγετε βασικές απειλές, με τις αντίστοιχες προειδοποιήσεις, προτού μεταβείτε σε ύποπτες ιστοσελίδες ή κατεβάσετε επικίνδυνα αρχεία.

·         Να αποφεύγετε τη χρήση δημοσίων και μη ασφαλών δικτύων Wi-Fi.

·        Να θέτετε όρια στον αριθμό των προσωπικών φωτογραφιών και λοιπών πληροφοριών που αναρτάτε δημοσίως.

3.       Ασφάλεια αγορών

·         Ελέγχετε τα στοιχεία και τους κανονισμούς του εκάστοτε e-shop ηλεκτρονικού καταστήματος, να αναζητάτε online κριτικές του εμπορικού ηλεκτρονικού καταστήματος και να διαβάζετε με προσοχή τους όρους του προγράμματος προστασίας του αγοραστή.

·         Να επιλέγετε αποκλειστικά και μόνο έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών. Διάφορες μέθοδοι πληρωμής, όπως και η PayPal, σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε αγορές σε πάμπολλα ηλεκτρονικά σημεία, ενώ ταυτόχρονα εγγυώνται την ασφάλεια των συναλλαγών σας.

·         Να δημιουργείτε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και να τους διατηρείτε μυστικούς.




Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button