Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟι τεχνικοί πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ασφαλίζονται σε εξειδικευμένους κωδικούς

Οι τεχνικοί πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ασφαλίζονται σε εξειδικευμένους κωδικούς

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Ένα σημαντικό πρόβλημα, που ταλαιπωρούσε, χρόνια τώρα, μια μεγάλη μερίδα εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού, επιτέλους, διευθετήθηκε. Πρόκειται για τους τεχνικούς που εργάζονται σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις οι οποίοι αποκτούν πλέον κωδικό ειδικότητας έτσι ώστε να φαίνεται η προϋπηρεσία τους αλλά και να συμπεριλαμβάνονται στις ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν στον ευρύτερο κλάδο του Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δημιούργησαν συγκεκριμένους κωδικούς ειδικότητας για τους τεχνικούς οι οποίοι μέχρι προσφάτως αποκλείονταν από διάφορες ευνοϊκές ρυθμίσεις αφού ήταν αναγκασμένοι να ασφαλίζονται σε σε άλλους κωδικούς. Τα προβλήματα μάλιστα οξύνθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας με την παροχή των ειδικών επιδομάτων.

mechanical adv 2021

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν τρεις νέοι κωδικοί ειδικότητας των τεχνικών που απασχολούνται σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις. Οι κωδικοί αφορούν σε Ηχολήπτες ζωντανού θεάματος ακροάματος (Κωδικός 000685), Τεχνικούς ειδικών κατασκευών ζωντανού θεάματος, (Κωδικός 000686) και Φωτιστές ζωντανού θεάματος/ ακροάματος ( Κωδικός 000687).

apostolakis adv 2

Η ουσιαστική αυτή παρέμβαση ολοκληρώθηκε μετά από εκτεταμένες συζητήσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για τον σύγχρονο πολιτισμό, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη με το Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις (ΣΤΑΖΟΕ), και σε συνεργασίαςμε τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη,

«Συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε εμπράκτως τη μέριμνά μας για τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, εστιάζοντας στη θεραπεία παθογενειών σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, τα οποία για δεκαετίες παρέμεναν άλυτα» υπογραμμίζει ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης και προσθέτει: «Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τους επαγγελματίες του πολιτισμού, εστιάζοντας στις αθέατες πλευρές της εργασιακής τους πραγματικότητας και σε όλες εκείνες τις ανάγκες του κλάδου που αγνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Προαγωγή του πολιτισμού χωρίς τη διασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων για τη βιωσιμότητα και την ευημερία των επαγγελματιών του κλάδου, δεν νοείται».

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble