Ελλάδα

Πανεπιστήμια | Οι φοιτητές επέστρεψαν με μέτρα προστασίας και ταλαιπωρία

Οι φοιτητές επέστρεψαν μαζικά στα Πανεπιστήμια, αλλά τα αμφιθέατρα αποδείχθηκαν μικρά για να υποδεχθούν τόσο μεγάλο αριθμό σπουδαστών. Η δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολών με διδασκαλία δια ζώσης (που ήταν η πρώτη για ορισμένα Ιδρύματα) συνοδεύτηκε επίσης από τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν στις εισόδους λόγω των ελέγχων σε πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και rapid tets.

Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη, τόσο έξω από την πολύωρη αναμονή όσο και μέσα στις αίθουσες, στις οποίες κατάφεραν να εισέλθουν, μόνο όσοι χωρούν με συνέπεια σε ορισμένες περιπτώσεις οι υπεράριθμοι να κληθούν να αποχωρήσουν. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στο ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το ίδιο και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου δίνεται η δυνατότητα σε ένα ποσοστό φοιτητών για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το γεγονός ότι η πλειονότητα των φοιτητών σε ποσοστό περίπου 80% είναι εμβολιασμένοι και μάλιστα προσφάτως, σε συνυασμό με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δημιουργεί ωστόσο αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά, παρά τα προβλήματα , που προέκυψαν τις πρώτες ημέρες έναρξης των μαθημάτων αλλά και τις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν από φοιτητές και πανεπιστημιακούς.

Στα Πανεπιστήμια, τοποθετήθηκαν πάντως επιτοίχια αντισηπτικά, μηχανήματα φίλτρων αλλά και πλέξιγκλας σε καθηγητικές έδρες. Σε κάποια Πανεπιστήμια προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού ορίστηκε οι παραδόσεις να γίνονται με μισάωρο διάλειμμα ώστε να αερίζονται τα αμφιθέατρα και να απολυμαίνεται η αίθουσα και έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον αίθουσες.


Σημειώνεται πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων αναφέρει πως «το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, ή να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορvνοϊό δύο φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη».

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button