ΕΛΛΑΔΑ

Οι Δήμοι θα φροντίσουν για την καταγραφή των αστέγων;

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ) συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος τόνισε το σημαντικό ρόλο της Τ.Α. στην αντιμετώπιση των αστέγων, στους Δήμους που υπάρχουν, και το νέο σχέδιο που χρειάζεται για την ανακούφιση αυτής της κατηγορίας των πολιτών.

Ο κ. Σταμάτης ζήτησε να συμμετέχει η ΚΕΔΕ στην Επιτροπή που θα οριστεί ώστε να γίνει μια καταγραφή όλων των αστέγων αλλά και των δομών που τους περιθάλπουν, σε όλη την Επικράτεια.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Παράλληλα ο κ. Σταμάτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ τις προκλήσεις για το μέλλον αλλά και τα υπαρκτά προβλήματα του παρόντος που υπάρχουν σε πολλές περιοχές με Ρομά. Το ΔΣ ενέκρινε την συμμετοχή της ΚΕΔΕ στη Χάρτα Δικαιωμάτων για τους Αστέγους.

swell adv 2021


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button