ΕΛΛΑΔΑ

ΟΧΙ σε δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε πληττόμενες οικογένειες!Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας, με την κυβέρνηση να απορρίπτει μια σειρά τροπολογιών που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν μεταξύ άλλων την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας, τη δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος αλλά και την απαγόρευση διακοπής ρεύματος, ύδατος, τηλεφωνίας και ίντερνετ σε πληττόμενα νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί καμία τροπολογία βουλευτών, διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα προξενούσε αλγεινή εντύπωση σε όσους παρακολουθούν τη Βουλή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως είπε, με αρκετές από αυτές είμαστε σε κάποιο βαθμό σύμφωνοι αλλά χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του Π. Πολάκη για το εάν η κυβέρνηση απορρίπτει και την τροπολογία  για τις πρόσθετες υπερωρίες των γιατρών του ΕΣΥ ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι τα θέματα των τροπολογιών θα αντιμετωπιστούν από επιμέρους υπουργεία.

Ψηφίστηκαν επίσης, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Κίνημα Αλλαγής, η αρχή του νομοσχεδίου, ορισμένα άρθρα (κυρίως για την εκτός σχεδίου δόμηση) και οι τροπολογίες (α) για τον ΕΛΑΠΕ (αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΙΝ.ΑΛΛ) και (β) για την Κεντρική Υπηρεσία Δόμησης (αίτημα ΣΥΡΙΖΑ).

swell adv 2021

Όλα τα άρθρα υπερψηφίστηκαν από 157 βουλευτές της ΝΔ (απουσίαζε για λόγους υγείας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Πλακιωτάκης) ενώ τα άρθρα 35-38 για τα τουριστικά καταλύματα και εγκαταστάσεις, όπως και το άρθρο 95 για το Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών Χωρικών Μελετών ψηφίστηκαν με ευρύτερη πλειοψηφία (166 ΝΑΙ).

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

«Ξερό όχι»

«Η κυβέρνηση με τη στάση της δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας αλλά και όσων έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση» ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση είπε «ξερό όχι» στις τροπολογίες για:

1) Πληρωμή πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού που έγιναν στο ΕΣΥ από την 1η Ιουλίου 2020, λόγω των αυξημένων αναγκών που προκαλεί η πανδημία.

2) Δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και την απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία.

3) Λήψη μέτρων που αφορούν στην ενίσχυση των αναπήρων που είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.

4) Κατάθεση στη Βουλή των πρακτικών της αρμόδιας Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που αφορούν στις προτάσεις τους για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button