ΕΛΛΑΔΑ

O Τσίπρας στέλνει τους υπουργούς σε περιοδείες…

Τελευταία ενημέρωση:

Επικοινωνιακή στρατηγική εξωστρέφειας έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού θέτουν σε εφαρμογή από το Μαξίμου, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος με τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δεσμεύσεις που προβλέπονται από την επιστολή Τσακαλώτου.

Κατά πληροφορίες του iefimerida ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τον εορταστικό χαρακτήρα των ημερών, έχει ζητήσει από όλα τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να βγουν προς τα έξω για «να μιλήσουν με τον κόσμο». Στα χνάρια δηλαδή του ίδιου που το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησε πληθώρα επισκέψεων σε διάφορους νομούς. Και σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν το κλίμα και να ακούσουν τα προβλήματα των πολιτών, καθότι οι μετρήσεις των δημοσκοπήσεων προκαλούν ζάλη.

Το χορό των περιοδειών ανοίγουν σήμερα δύο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού: ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος θα επισκεφθεί την Κόρινθο. Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς θα βρεθεί στην Πάτρα,ενώ έπεται και συνέχεια για όλους τους υπόλοιπους. Σημειωτέον, ότι μόλις χθες και οι υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Όλγα Γεροβασίλη και Αλέκος Φλαμπουράρης έδωσαν το ´παρών´ εγκαινιάζοντας τμήμα της Ιονίας οδού.

Μόνη ελπίδα το κλείσιμο της αξιολόγησης

Με φόντο τα παραπάνω, ο πρωθυπουργός επιστρέφει κανονικά σήμερα στα καθήκοντά του στο Μέγαρο Μαξίμου, οπότε και αναμένεται να δώσει νέες οδηγίες.

Μάλιστα, κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν στις κατ’ιδίαν συνομιλίες τους ότι στην παρούσα φάση προτεραιότητα για τον ίδιο είναι «το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης». Για να μπορέσει η χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να πάρει μπρος η οικονομία. Επιμένοντας, στην άποψη ότι ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτεται ούτε εκλογές πολλώ δε μάλλον ηρωική έξοδο.

Με δεδομένο πάντως το γεγονός ότι οι εξελίξεις δεν εξαρτώνται μόνο από την Αθήνα, το άγχος όλων εστιάζεται στο να μπορέσει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ακόμα και πριν τις 26 Ιανουαρίου, κάτι που αν συμβεί θα τους βοηθήσει να πάρουν βαθιά πολιτική ανάσα.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close