ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης απέτρεψε επιβίβαση Τούρκου Εισαγγελέα στο EPHESOSΕξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του θαλάσσιου δυστυχήματος 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκική πόλης Μερσίνη στα Άδανα όταν το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο EPHESOS συγκρούστηκε με τούρκικο αλιευτικό χθες πρωί της Τετάρτης.

plakiotakisΟι τουρκικές αρχές προετοίμαζαν Τούρκο Εισαγγελέα να ανέβει στο πλοίο χωρίς να έχει δικαίωμα. Και αυτό γιατί το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και βάσει της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας αρμόδιες για την ποινική διαδικασία είναι το Flag State. Το δεξαμενόπλοιο είναι υπό ελληνική σημαία γραμμένο στο ελληνική νηολόγιο άρα αρμόδιες είναι οι ελληνικές. Αμέσως ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αντέδρασε άμεσα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τις επαφές μεταξύ καρτών το οποίο με τη σειρά του απέστειλε ρηματική διακοίνωση. Οι Τούρκοι έκαναν πίσω και το μόνο που ζήτησαν ήταν να ανέβει ένας τεχνικός σύμβουλος μαζί με τους Έλληνες όταν θα γίνε η εξέταση. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται το απόγευμα και ο Ελληνας προξενικός Λιμενάρχης να επιβιβαστεί στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία και βάση το στίγμα και τηνπορτεία που έχει καταγραφεί ηλεκτρονική των δύο σκαφών θα εξετασθεί αν το τουρκικό αλιευτικό βρέθηκε στη ρότα του τεράστιου δεξαμενόπλοιου και να έκανε συνεχής ελιγμούς.
Το πλοίο ανήκει στην εταιρία «ANDRIAKI», συμφερόντων της οικογένειαςN.J. GOULANDRIS, έχει χωρητικότητα 165.730 τόνων και ναυπηγήθηκε το 2012.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button