ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου λεηλατήθηκε για δεύτερη φορά

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να μείνει εντελώς αφύλακτος ένας αρχαιολογικός χώρος, όπως αυτός της Επιδαύρου, και αυτό έδωσε την ευκαιρία σε άγνωστους διαρρήκτες να λεηλατήσουν μια αποθήκη με πανάκριβα μηχανήματα και μάλιστα δυο φορές.

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου λεηλατήθηκε για δεύτερη φορά 2

Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται σε απόμερο σημείο, αλλά παρ’ όλα αυτά κανείς δεν μερίμνησε να εποπτεύεται από κάμερες ή τουλάχιστον να διαθέτει σύστημα συναγερμού. Έτσι, οι εισβολείς μπήκαν ανενόχλητοι στην αποθήκη, για πρώτη φορά την περασμένη Τρίτη και έκλεψαν μηχανήματα επεξεργασίας μαρμάρου και άλλα μηχανήματα μεγάλης αξίας.

Ούτε τότε, όμως, ελήφθησαν μέτρα για να αποφευχθεί νέα «επίσκεψη», με αποτέλεσμα οι δράστες –πιθανότατα οι ίδιοι- να επιστρέψουν και την Πέμπτη, αυτή τη φορά αρπάζοντας από την ίδια αποθήκη διάφορα μεταλλικά αντικείμενα που ενδεχομένως να πουλήσουν για παλιοσίδερα σε κάποια μάντρα.

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου λεηλατήθηκε για δεύτερη φορά 3

Η οικονομική ζημιά που προκάλεσαν οι διαρρήκτες είναι ιδιαίτερα μεγάλη και μέχρι στιγμής η έρευνα της τοπικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών και της λείας τους δεν έχει φέρει αποτελέσματα.CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close