ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Φίλης: Τι ακριβώς έχει σπουδάσει ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας;

Δημοσιεύουμε το βιογραφικό του υπουργού Παιδείας κου Νίκου Φίλη. Διαπιστώνουμε ότι δεν έχει σπουδάσει τίποτα. Πιθανόν να έχει τελειώσει το λύκειο, αλλά δεν το γράφει πουθενά. Λέει ότι ήταν φοιτητής της Νομικής αλλά δεν μας λέει εάν είναι απόφοιτος της Νομικής.

Αυτός ο άνθρωπος θέλει να καταργήσει τα θρησκευτικά, τους σταυρούς και τις εικόνες από τους τοίχους, τις μαθητικές παρελάσεις και έχει πει και πάρα πολλά τα οποία έχουν αμφισβητηθεί έντονα.

Το βιογραφικό του όπως δημοσιεύεται στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα όπου και ζει. Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και τους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού.

Ως φοιτητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου.

Συμμετείχε σε κινήσεις για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σε οικολογικές πρωτοβουλίες καθώς και σε κινήσεις Αλληλεγγύης για τους μετανάστες.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Φλάς, Πόλις, ΒήμαFM και ΕΡΑ 4 . Άρθρα του για την Αριστερά, την πολιτική και τα δικαιώματα έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες «Επικαιρότητα» και «Η Εποχή» καθώς και στα περιοδικά «Αντί» και «Ο Πολίτης». Υπήρξε συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου (έκδοση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών). Ασχολήθηκε με την ιστορία των φοιτητών κατά τον Μεσοπόλεμο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα κι έχουν μια κόρη, την Μαριάνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close