Ελλάδα

Νέο άτυπο lockdown σε εστίαση και διασκέδαση λόγω «διαχωρισμού»!

Μείωση επισκεψιμότητας, άτυπο lockdown και δραστικό περιορισμό της εν δυνάμει πελατείας προβλέπουν οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης – μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού- όσον αφορά τη δυνατότητα μόνον των εμβολιασμένων πολιτών να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τους έως και το τέλος Αυγούστου.

Με το ποσοστό των εμβολιασμένων να κυμαίνεται πέριξ του 40% -με σημαντικό μέρος εξ αυτών να αφορά σε ηλικιωμένους πολίτες, που δεν είναι το «δυναμικό κοινό» για τις υπηρεσίες εστίασης και διασκέδασης- αλλά και την ισχνή τουριστική κίνηση από το εξωτερικό να μην καλύπτει το κενό, οι επιχειρήσεις εκτιμούν πως η «απαγόρευση» στους μη εμβολιασμένους θα δημιουργήσει ένα νέο άτυπο lockdown, και μάλιστα χωρίς την ύπαρξη μέτρων στήριξης πλέον.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αν και το μέτρο και η εφαρμογή του μένει να εξειδικευτεί σήμερα, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να δυσπιστούν και στον τρόπο ελέγχου και λειτουργίας. Αν και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «αυστηρούς ελέγχους», θεσμικοί παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως είναι «εξαιρετικά δύσκολη η προσαρμογή ιδίως στην περιφέρεια».

Στην πλειονότητα τους, εκπρόσωποι της εστίασης, των κέντρων διασκέδασης και των χώρων πολιτισμού (κινηματογράφοι, θέατρα) στέκονται στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, προειδοποιώντας για κύμα λουκέτων και μαζικές απολύσεις τους επόμενους μήνες εάν δεν ληφθούν νέα πρόσθετα μέτρα στήριξης


Στον αντίποδα ωστόσο όλων των παραπάνω, αρκετοί σημειώνουν πως με την παραπάνω εξαγγελία τουλάχιστον ήρθη η αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών (όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας στους εσωτερικούς χώρους), ενώ δίνεται και η δυνατότητα επιχειρήσεων που διέθεταν μόνον κλειστούς χώρους να επαναλειτουργήσουν μετά από 8 και πλέον μήνες, που παρέμειναν σε «καραντίνα». Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της ΠΟΕΣΕ, το μέτρο αφορά περίπου 17.000 επιχειρήσεις, δηλαδή περίπου το 22% του κλάδου εστίασης.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Τέλος, κοινό αίτημα του κλάδου εστίασης και των επιχειρήσεων διασκέδασης είναι η εφαρμογή του ελέγχου των εμβολισμένων πελατών (το οποίο έχει αναλάβει και θα παρουσιάσει το υπ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης) να είναι απλή και εύχρηστη τόσο για τους πελάτες όσο και για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μην αποθαρρυνθούν ακόμη και οι δικαιούχοι αυτής της δυνατότητας.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button