ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης

Νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα και ειδικά για την ένδυση και υπόδηση. Σχέδιο της κυβέρνησης για λειτουργία καταστημάτων την περίοδο των εκπτώσεων

Σχέδιο για άνοιγμα καταστημάτων κατά την περίοδο των εκπτώσεων έχει η κυβέρνηση, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στη στήριξη των κλάδων ένδυσης και υπόδησης, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, διαπίστωσε ότι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία», αναφερόμενος στις συνέπειες από τον κορονοϊό. Ο ίδιος σημείωσε απευθυνόμενος στους εμπόρους ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και δεν θα αφήσει κανέναν χωρίς στήριξη.

caffeine adv2020b

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους στις εκπτώσεις ωστόσο εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα το διορθώσει και πως έχει σχέδιο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Σχέδιο για να ανοίξουν τα μαγαζιά με click away

neratzoulis neo

Ο υπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε κατά πόσο η κυβέρνησης μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για άνοιγμα καταστημάτων και αν μπορούν τα μαγαζιά να ανοίξουν αυστηρά με ραντεβού των πελατών για παραλαβή προϊόντων, δηλαδή με click away. «Όλα τα σενάρια εξετάζονται» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Έχουν γνώση οι φύλακες Καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους της αγοράς, συμμερίζομαι τις ανησυχίες τους. Το ότι δεν άνοιξαν αυτή την εβδομάδα, που κανονικά θα ξεκινούσαν οι εκπτώσεις είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, θα το διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό».

Ο ίδιος σημείωσε ότι για το θέμα «μιλήσαμε αρκετά με την επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, θα ξαναμιλήσουμε και αυτή την εβδομάδα. Και εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και ο Πρωθυπουργός παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη του σχεδίου. Υπάρχει σχέδιο, δώστε λίγες ημέρες ακόμη για να μπορέσει να εφαρμοστεί».

Νέα μέτρα για μικρά καταστήματα

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα εντός των επόμενων ημερών, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και ζήτησε πίστωση χρόνου από τους εμπόρους προκειμένου να το εφαρμόσει.

Ο,τι είπαμε πως θα καταβληθεί, έχει πληρωθεί δήλωσε ο υπουργός Ανάπυξης Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως οι ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο θα λάβουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας και δήλωσε: «Δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, θα γίνουν τα εμβόλια μας, θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα πάμε παρακάτω».

Σχετικά άρθρα

Back to top button