GMG Constructions

Gruppo

BOX Cafe
Tech Hub
Cosmos Fashion
BBQ Stories
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα | Επανέρχονται οι μάσκες – Τέλος τα δωρεάν self test

Έρχονται οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα - Τι θα περιλαμβάνουν

Σουρλάτσο Cafe

Προ των πυλών βρίσκονται οι νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους σε πλήθος καθημερινών δραστηριοτήτων, με στόχο να λειτουργήσουν αντίστροφα, ως κίνητρα δηλαδή υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών.

Την Τρίτη πάντως αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει το πλαίσιο μέσα από το οποίο από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα επιτραπεί η συμμετοχή των πολιτών στην οικονομική δραστηριότητα και στην κοινωνική ζωή. Είναι απόλυτα σαφές πως πρόσβαση στην εστίαση και τη διασκέδαση θα έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου περιέγραψε χθες Σάββατο στον ΣΚΑΪ το πλέγμα των επερχόμενων περιορισμών, εκπέμποντας μάλιστα και σήμα επιστροφής του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται ήδη αύξηση στον προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό τις πρώτες ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα. Θα δίδεται η δυνατότητα σε όσους είναι εμβολιασμένοι να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις τους και στις επιλογές κυρίως σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και στους υπόλοιπους με τεστ σε ορισμένους χώρους θα υποχρεώνονται με δικά τους έξοδα μια-δυο φορές την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο και μετά», είπε ο κ. Οικονόμου.

Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και πανεπιστήμια

Με ανάλογο τρόπο με τις επιχειρήσεις αλλά και με τον δημόσιο τομέα θα λειτουργήσουν και άλλοι τομείς δραστηριότητας, όπως η εκπαίδευση με την έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους. Δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από Covid-19 θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές ανά εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid), με ευθύνη του εργαζομένου.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα self test, το οποίο επίσης παρέχεται δωρεάν (μαθητές 12 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν και να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού).

Επιστροφή μισθού από ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το Open, o χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη, το υπουργείο Υγείας εξετάζει για τους υγειονομικούς που δεν θα έχουν κάνει εμβόλιο μέχρι 1 Σεπτεμβρίου, όχι μόνο να τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών αλλά και να τους ζητηθεί να επιστρέψουν το τμήμα του μισθού Σεπτεμβρίου που θα λάβουν στις 26 Αυγούστου.

Zuper Service

Οι δηλώσεις Οικονόμου

Για τα νέα μέτρα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί του Σαββάτου. Ανέφερε ότι πιθανότατα θα ανακοινωθούν την Τρίτη και στη συνέχεια έδωσε ορισμένες διευκρινήσεις για τα όσα θα περιλαμβάνουν. «Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» σημείωσε και σχολίασε για τους ανεμβολίαστους ότι «ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί». «Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές» τόνισε.  Παράλληλα, δήλωσε ότι η πιθανότατα επαναφοράς της μάσκας για όλους σε εξωτερικούς χώρους είναι πιθανή εάν το υποδείξουν οι ειδικοί

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους ανέφερε ότι «για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας πχ ψώνια εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως περιορισμός ατόμων μάσκα.  Όσοι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή». Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει περίπτωση καθολικού lockdown.


Yiannis Jewellery


MECHANICAL - CLIMATHERM

Back to top button