ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα | Ειδικές ομάδες ελέγχου στα καταστήματα εστίασης;

Ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ θα ελέγχουν τα μαγαζιά για τα μέτραΕιδικές ομάδες που θα κάνουν έφοδο και θα ελέγχουν τα καταστήματα εστίασης, συγκροτεί η ΕΛ.ΑΣ. Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, έχει δοθεί εντολή η κάθε αστυνομική διεύθυνση να διαθέτει ειδική ομάδα ελέγχου καταστημάτων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΕΝ, η κάθε ομάδα θα απαρτίζεται από 5-10 αστυνομικούς, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα ελέγχει εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά καταστήματα, επιβάλλοντας τα πρόστιμα που θα προβλέπονται στην ΚΥΑ, η οποία θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Επίσης, έχει δοθεί εντολή, ώστε να ελέγχονται κατά προτεραιότητα όλες οι καταγγελίες, ακόμα και ανώνυμων πολιτών, για καταστήματα που παραβιάζουν τα μέτρα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες

Αναλυτικότερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες και με τους κανόνες που έχει δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Όσον αφορά τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες – καταστηματάρχες  τόνισε ότι προβλέπεται ακόμα και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας για τους παραβάτες κατ’ εξακολούθησή, ενώ από την πρώτη παράβαση προβλέπεται άμεσο προσωρινό «λουκέτο»

swell adv 2021

Αναλυτικότερα ανακοίνωσε: «Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και παραβιάζουν τους όρους θα κλείνουν από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και λουκέτο για 15 ημέρες. Σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας»

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Αναλυτικά τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Αναλυτικά τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις – παραβάτες ορίζονται ως εξής:

  • Για καταστήματα κάτω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεσο λουκέτο, από την επόμενη κιόλας ημέρα και για 7 ημέρες
  • Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (ανεξαρτήτως τ.μ) και το λουκέτο θα ισχύει για 15 ημέρες.
  • Σε περίπτωση τρίτης παράβασης επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος


Σχετικά άρθρα

Back to top button