ΕΛΛΑΔΑ

Νέα φοιτητική εστία για το Πολυτεχνείο Κρήτης

Την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας Φοιτητικής Εστίας από τον ανάδοχο εργολάβο ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η νέα Φοιτητική Εστία θα αποτελείται από 4 κτίρια και συνολικά 60 διαμερίσματα. Η παράδοση των πρώτων 2 κτιρίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης επισημαίνει ότι «έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από την ολοκλήρωση της Φοιτητικής Εστίας που μπορεί να φιλοξενήσει λιγότερους από 80 φοιτητές. Δυστυχώς ο αριθμός αυτός είναι πλέον απολύτως ανεπαρκής για το μέγεθος του Ιδρύματος. Η Διοίκηση από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε αυτή την αδυναμία και αναζήτησε μεθοδικά λύση στο πρόβλημα. Λύση που είχε σαν αρχική βάση της τη μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενός νέου τύπου κτιριακού συγκροτήματος που θα χαρακτηρίζεται από ευκολία στην προσαρμογή του και χαμηλό κόστος κατασκευής και συντήρησης. Στη συνέχεια καταβλήθηκε εντατική προσπάθεια να εξασφαλιστούν επαρκείς χρηματοδοτικοί πόροι μεσούσης της χειρότερης δημοσιονομικής συγκυρίας».

Και προσθέτει: «Όμως η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Το όραμά μας είναι η στέγαση να μην αποτελεί εμπόδιο για κανένα φοιτητή που θέλει να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσελκύσουμε τους καλύτερους φοιτητές. Για την επίτευξή του, απαιτείται περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας της φοιτητικής εστίας. Τα πλάνα που έχουμε καταρτίσει περιλαμβάνουν 3 ακόμα συγκροτήματα, 2 επιπλέον για προπτυχιακούς συνολικής δυναμικότητας 120 διαμερισμάτων και 1 για μεταπτυχιακούς φοιτητές 45 διαμερισμάτων. Έχουμε ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης των έργων αυτών με στόχο πολύ σύντομα, με χρήση καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε και στη δημοπράτησή τους».Ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close