ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δημοσκόπηση με προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα

Νέα δημοσκόπηση ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα και δείχνει συντριπτική διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, δημοσκόπηση της Bridging Europe δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται 7, 5 μονάδες μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία. Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα φαίνεται να σταθεροποιεί μια καθαρή εκλογική υπεροχή από τη ΝΔ, η οποία ωστόσο φαίνεται να έχει μικρή άνοδο από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου, αν και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι αρκετά ψηλό γύρω στο επίπεδο του 27%.

Το διεθνές κέντρο ερευνών Bridging Europe, οι μετρήσεις του οποίου έπεσαν μέσα και στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα, όπως και του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, σε νέα μέτρηση που ανακοίνωσε με ημερομηνία έκδοσης 2 Απριλίου, δίνει διαφορά 7,5 μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Πρόκειται για ολική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό, λαμβάνοντας υπόψη την προχθεσινή δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έδινε προβάδισμα 8% στη ΝΔ.

Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή φαίνεται να εμφανίζονται με αυξημένα ποσοστά, αντίθετα Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων φαίνεται να υποχωρούν σημαντικά. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στα ποσοστά του, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ειδικότερα σύμφωνα με την δημοσκόπηση:

24,6% ΣΥΡΙΖΑ,

17,1% ΝΔ,

7,5% ΧΑ,

7,4% ΚΚΕ,

4,5% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ,

3,3% ΑΝΕΛΛ,

2,8% ΛΑΕ,

2% ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ,

1,4% ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,

2% Άλλοι και ΔΞ/ΔΑ

Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα στοιχεία της μέτρησης όπως και τα αποτελέσματα επί άλλων ερωτημάτων όπως η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε επι μέρους τομείς πχ προσφυγικό, διαφθορα, Δικαιοσύνη.

Στην ταυτότητα της έρευνας αναφέρεται ότι διεξήχθη μεταξύ 30 και 31 Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close