ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δεδομένα για τις υιοθεσίες παιδιών από ιδρύματα

Νέα δεδομένα έρχονται για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες με την έναρξη της λειτουργίας ενός νέου πληροφοριακού συστήματος για τη σύνδεση παιδιών με υποψήφιους γονείς.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, πάνω από 200 παιδιά που σήμερα φιλοξενούνται στα ιδρύματα θα βρουν με διαφανείς διαδικασίες την οικογένεια που αναζητούν.

caffeine adv2020b

Το νέο πλαίσιο για τις αναδοχές και την υιοθεσία αναμένεται να εξαγγελθεί την Τετάρτη στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η ΜΗΤΕΡΑ» από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η Δ. Μιχαηλίδου θα εξειδικεύσει τις ενέργειες για την υλοποίηση του προγράμματος «Μια Οικογένεια για Κάθε Παιδί».

Αναφέρεται ότι σήμερα υπάρχουν 1.750 παιδιά σε ιδρύματα της χώρας, από τα οποία τα 700 μπορούν να δοθούν για αναδοχή και υιοθεσία, ενώ παράλληλα εκκρεμούν κοντά στις 2.000 αιτήσεις υποψήφιων αναδόχων και θετών γονέων.

neratzoulis neo

Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» η καμπάνια για την προσέλκυση οικογενειών στα προγράμματα αναδοχής, ενώ οι αιτήσεις των υποψήφιων οικογενειών για υιοθεσία ή αναδοχή θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά προς το ενιαίο μητρώο. Η ενίσχυση των οικογενειών θα κυμαίνεται από 300 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

«Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές, την εκπαίδευση επαγγελματιών σε θέματα παιδικής προστασίας, την έναρξη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων υποψήφιων ανάδοχων και θετών γονέων σε όλη την επικράτεια και την εκπαίδευση των κοινωνικών λειτουργών του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος που θα συμβάλλουν στην κοινωνική έρευνα και επεξεργασία των αιτήσεων, το υπουργείο πέρασε σήμερα στην έναρξη των διαδικασιών σύνδεσης παιδιών με υποψήφιους γονείς. Για πρώτη φορά, οι διαδικασίες σύνδεσης θα γίνονται μέσω ενός ενιαίου κρατικού πληροφοριακού συστήματος που θα διασφαλίσει την απαιτούμενη διαφάνεια», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button