ΕΛΛΑΔΑ

ΝΔ: Πάνω από 475.000 ευρώ το ποσό που έδωσαν βουλευτές και υπουργοί για τον κορωνοϊό

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης με γραπτή του απάντηση, σε ερώτηση που έθεσαν οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης για τις δωρεές στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ανέφερε ότι κατά τον Απρίλιο το σύνολο των μελών της κυβέρνησης, των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και των ευρωβουλευτών του κόμματος κατέθεσαν ποσό που συνολικά υπερβαίνει τις 475.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική πρωτοβουλία είχε πάρει πρώτος ο Πρωθυπουργός ο οποίος στις 30 Μαρτίου είχε κάνει έκκληση με μήνυμα του στους βουλευτές και τους υπουργούς να δώσουν πρώτοι  το καλό παράδειγμα και να καταθέσουν το μισό της βουλευτικής τους αποζημιώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

caffeine adv2020b

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα του τότε είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού.

neratzoulis neo

Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19. Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του».

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button