ΕΛΛΑΔΑ

MRB: Αμφισβητείται από το 71% η αποτελεσματικότητα των μέτρων για τον κορωνοϊόΑμφισβητείται από το 71% η αποτελεσματικότητα των μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται πλέον στο 20% και υψηλότερη από τη διαφορά μεταξύ του πρώτου και δεύτερου κόμματος. Τι δείχνει η έρευνα της MRB.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Παρότι η κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα τουλάχιστον φάση δεν αμφισβητείται και δεύτερη δημοσκόπηση μετά από αυτή της Κάπα Research, αυτή τη φορά της MRB, χτυπάει καμπανάκι για την κυβέρνηση.

Το 71% των ερωτηθέντων κρίνει λίγο έως καθόλου αποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και μόλις το 33,2% τα αξιολογεί λίγο και πολύ αποτελεσματικά- είναι δε χαρακτηριστικό πως το υψηλότερο ποσοστό αρνητικών κρίσεων εμφανίζεται στις ηλικίες 17-34 και 35-44 ετών, στις πιο παραγωγικές δηλαδή ηλικίες! Η εικόνα είναι ακριβώς αντίστροφη με την αποδοχή που είχαν τα μέτρα της κυβέρνησης στην πρώτη φάση της πανδημίας, ενώ η ίδια ακριβώς τάση ως προς την αποδοχή των μέτρων αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της Κάπα Research.

swell adv 2021

Η προσπάθεια δε της κυβέρνησης και κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης να αποδοθούν οι ευθύνες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας ειδικά στους νέους και τις πλατείες, σύμφωνα και με την MRB, αποτυγχάνουν παταγωδώς. Είναι χαρακτηριστικό πως όσον αφορά στις αιτίες του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το 48,4% δήλωσε πως για όλα φταίει ο τουρισμός, το 42,8% το απέδωσε στην απειθαρχία ορισμένων πολιτών, ενώ ένα υψηλό ποσοστό, σχεδόν το 40%, στον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι πολίτες, επίσης, σε ποσοστό 58%, δηλώνουν πως έχουν κουραστεί από τα μέτρα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ενδιαφέρον εμφανίζει επίσης ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος στη μέτρηση της MRB ανέρχεται στο 20%, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από τη διαφορά που καταγράφεται μεταξύ των δυο κομμάτων, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 15,9 ποσοστιαίες μονάδες. Η διαφορά και στη συγκεκριμένη μέτρηση καταδεικνύει την κυριαρχία-και σε αυτή τη φάση- του κυβερνώντος κόμματος έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει (όπως και στις άλλες μετρήσεις) μικρές απώλειες και ο ΣΥΡΙΖΑ μικρά κέρδη, ενώ τα μικρά κόμματα δεν κερδίζουν τίποτε από την κρίση. Το 20% που σημειώνει η αδιευκρίνιστη ψήφο, ποσοστό επαναλαμβάνουμε σαφώς μεγαλύτερο από το ποσοστό της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, αποτελεί επίσης ένα ακόμα σήμα προς την ηγεσία της ΝΔ ότι ενδεχομένως σε λίγους μήνες τίποτε να μην είναι όπως ακριβώς μοιάζει τώρα.

Η ΝΔ, τέλος, εμφανίζεται κερδισμένη από την πορεία για το Πολυτεχνείο, ενώ οι πολίτες εμφανίζονται πιο ώριμοι από τους ιεράρχες και ορισμένους κυρίαρχους κύκλους στη χώρα, καθώς το 67,7% πιστεύει πως ο κορονοϊός σίγουρα μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας, ενώ μόλις το 21,7% θεωρεί πως δεν μεταδίδεται!


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button