ΕΛΛΑΔΑ

Μπεχράκης: Κάθε 20 λεπτά ένας Έλληνας πεθαίνει από κορωνοϊόΚρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες δύο εβδομάδες για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολόγος Παναγιώτης Μπεχράκης.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, o κ. Μπεχράκης τόνισε πως οι εβδομάδες αυτές είναι πρωτοφανούς δυσκολίας για γιατρούς και νοσηλευτές. «Ας ευχηθούμε ότι θα τα βγάλουμε πέρα και δε θα ξαναζήσουμε άλλα τέτοια φαινόμενα. Οι συνάδελφοί μου, εντατικολόγοι και νοσηλευτές, μάχονται και πεθαίνουν στην πρώτη γραμμή για τη διαχείριση της δημόσιας υγείας».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε πως κάθε 20 λεπτά με μισή ώρα ένας Έλληνας πεθαίνει από κορωνοϊό. «Έχουμε φτάσει σε επιθετικό σημείο στη σχέση μας με τον κορωνοϊό-καταληψία που έχουμε. Ο εχθρός εκτελεί έναν συμπολίτη μας καθημερινά κάθε 20-30 λεπτά. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σαν μια γροθιά. Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε το πρόβλημα και δεν το διαχειριστούμε σωστά δε θα σημάνει ποτέ η λήξη αυτής της κατάστασης».

Ο κ. Μπεχράκης έκανε ειδική αναφορά στους αρνητές του κορωνοϊού, λέγοντας πως θα πρέπει να προσεγγιστούν διαφορετικά από τους ειδικούς.

swell adv 2021

«Το φαινόμενο των αρνητών στην εφαρμογή των μέτρων και στην αποδοχή της πραγματικότητας είναι ένα κενό που υπάρχει και οι ειδικοί δεν τους έχουν μελετήσει. Αν τους είχαμε μελετήσει θα μπορούσαμε να βρούμε τρόπο να πλησιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους αλλάξουμε γνώμη. Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει. Πληρώνουμε την έλλειψη κρίσης από την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button