ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Πετράκη | Κάνει το γύρο του κόσμου η επίθεση με βιτριόλι – Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση, κάνει το γύρο του κόσμου, με τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ όπως το BBC, ο Guardian, η Deutsche Welle, το πρακτορείο Reuters, να κάνουν εκτενείς αναφορές.Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρωτοφανής επίθεση με βιτριόλι κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, το βράδυ της Πέμπτης, από ιερέα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Συνοδικό Δικαστήριο που θα αποφάσιζε την αποπομπή του.

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Το γύρο του κόσμου κάνει το περιστατικό

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση, κάνει το γύρο του κόσμου, με τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ όπως το BBC, ο Guardian, η Deutsche Welle, το πρακτορείο Reuters, να κάνουν εκτενείς αναφορές.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

bbc

guardian

swell adv 2021

reuters

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

deutsche welle

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με οφθαλμολογικά προβλήματα οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου έλαβαν εξιτήριο από το ΚΑΤ όπου παραμένει μόνο ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων στην Πλαστική Χειρουργική, χωρίς να κρίνεται ανησυχητική η κατάστασή της υγείας του. Εξιτήριο έλαβε και ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button