ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας εξακολουθεί να προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων»

Πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή η ΝΔ μετά την συμφωνία του Eurogroup, όπως προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση με σκληρές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή τα όσα διημείφθησαν μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Προέδρου της Δημοκρατίας νωρίτερα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, ότι παραδέχθηκε κυνικά ενώπιον του κ. Παυλόπουλου, ότι «έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια» το 2015 με το δημοψήφισμα και τον χαρακτήρισε «θρασύ και αλαζόνα», επειδή όπως είπε, αστειεύτηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μιλώντας για γραβάτες, την ώρα που «θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του». Υποστήριξε ακόμη, ότι «η ρύθμιση που πήρε για το χρέος απέχει πολύ, όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012» και έκανε λόγο για «φιέστες και νέα ψέματα» της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει:

«Ακόμη και από τυπικούς διάλογους που γίνονται σε προκαθορισμένο σκηνικό, προκύπτουν αλήθειες: Ο κ. Τσίπρας, υμνώντας την φιλοευρωπαϊκή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015, χωρίς ντροπή ομολόγησε δημοσίως πως με το δημοψήφισμα έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια, χωρίς να τον ενδιαφέρει η έξοδός της από το ευρώ. «Είχατε δίκιο» λέει τώρα στους πολίτες που πριν από τρία χρόνια απαξίωνε, ενώ διεκδικούσαν το αυτονόητο: την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.Με τον ίδιο κυνισμό, αποφεύγει να μιλήσει για τα δύο αχρείαστα μνημόνια με τα οποία επιβάρυνε τους Έλληνες. Για τη γενικευμένη λιτότητα και τη φοροκαταιγίδα μίας τριετίας. Και για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο.

Θρασύς και αλαζόνας, εξακολουθεί να προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Και αστειεύεται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του.

Η ρύθμιση που πήρε για το χρέος απέχει πολύ, όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012.

Δεν θα αφήσουμε την αδίστακτη προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κρύψει τις ολέθριες επιλογές τους με φιέστες και νέα ψέματα.

Την Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει στη Βουλή πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία. Εκεί, ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε κι αυτό το τελευταίο του ψέμα. Οι Έλληνες αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα».

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close